Annonce:
Annonce:

Se tallene: Sådan har Hareide forvandlet Eriksen

- Vi skaber flere chancer nu, fordi vi spiller langt mere direkte, erkender Christian Eriksen, der lover at påtage sig stort ansvar mod Polen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

WARSZAWA (Ekstra Bladet): Christian Eriksen har aldrig været en mand med et sprudlende mundtøj. Men han har alligevel ved enkelte lejligheder fyret en bemærkning af, som fik folk til at trække lidt på smilebåndet.

Som i sommer, da han forud for Kirin Cup blev spurgt, om han skulle se EM. Det skulle han ikke. Han boykottede Sverige, Portugal og Albanien.

Eriksen var på spil igen fredag aften på pressemødet på PGE Narodowy Stadion i Warszawa forud for kvalifikationskampen mod Polen. Her blev han spurgt, hvilken kulisse han venter lørdag aften.

- Det bliver en rød-hvid kulisse, siger han med et skævt smil og korslagte arme.

Selvfølgelig bliver det en rød-hvid kulisse, fordi begge mandskaber spiller i de rød-hvide farver.

Annonce:

Med 56.000 polakker kommer de i overtal lørdag, fordi der kun vil være 1200 danskere på det nationale stadion. Til gengæld er hele det danske afsnit udsolgt.

- Det bliver en fantastisk kulisse. Det glæder os, at så mange danskere er rejst herned, siger han.

Superstatistik med Åge
Det er tvivlsomt om Christian Eriksen på et halvt år lige frem er blevet en bedre fodboldspiller. Han er i hvert fald blevet mere moden, har fundet sig godt til rette i et nyt system og tilmed gennemgået en enorm forvandling i løbet af den korte periode, Åge Hareide har været landstræner.

Tjek lige følgende statistik: Seks mål i 57 landskampe med Morten Olsen som landstræner. Fire scoringer i seks landskampe med Åge Hareide ved rorpinden!

Skaber flere chancer
Christian Eriksen er ubetinget en af de store vindere efter Danmark har skiftet system og spiller på en ny og anderledes måde med Åge Hareide som landstræner.

Annonce:

Et mindre mirakel kan man roligt tale om for den 24-årige kreatør, der i perioder fik meget kritik tilbage i Morten Olsens regeringsperiode. Den er nu forstummet, fordi man ser helt andre takter fra Tottenham-profilen.

Christian Eriksen forklarer:

- Vi skaber flere chancer nu, fordi vores spillestil er langt mere direkte. Den måde vi spiller på betyder, at vi hurtigere kommer til afslutninger, fordi vi har færre berøringer.

- Derfor er vi også blevet farligere på omstillinger. Vi er meget aggressive og kommer hurtigt fremad banen.

Mere frit nu
- Men det har naturligvis også haft betydning vi spiller med to angribere, fordi det er med til at skabe mere plads til mig, siger Christian Eriksen og forklarer lidt om forskellen på Olsen og Hareide:

- Tankegangen er lidt forskellig. Morten (Olsen) tænker meget på boldbesiddelse, mens Åge tænker mere på den korteste vej til modstandernes mål. Han vil gerne hurtigt op og skabe chancer i modstandernes felt.

- Måske spiller vi lidt mere frit nu, mens det godt kunne blive lidt låst tidligere på landsholdet, vurderer den danske kreatør.

Annonce:

Parat til stort ansvar
Lørdag mod Polen er ansvaret på ny lagt på de smalle fynske skulder hos 24-årige Eriksen.

Det er primært ham, der enten skal score eller sætte holdkammeraterne i scene, så Danmark får et godt resultat mod gruppens favoritter på den formentlig sværeste udebane.

- Det er klart, at jeg i sådan en kamp skal påtage mig et stort ansvar. Jeg er 24 år, men har allerede prøvet en del. Derfor handler det om, at vi griber de muligheder, vi får undervejs i kampen, forklarer han.

Succesen ligger aktuelt lige for fødderne af Eriksen. Han har netop forlænget med Tottenham, sikret sig en gigantisk lønforhøjelse, og han har endnu ikke prøvet at tabe i denne sæson i Premier League. Og så blev han senest matchvinder mod Armenien.

- Det går da meget godt i øjeblikket, som Christian Eriksen siger med fynsk beskedenhed.

Annonce:

- Sejren over Armenien var en god åbning på vejen mod Rusland. Kampen mod Polen er en slags eksamen, ligesom det var mod Armenien. Det er det stærkeste hold i puljen, og vi skal nu vise, hvad vi er lavet af.  De gjorde det fantastisk ved EM, hvor deres defensiv var meget stærk. Men vi er ikke rejst til Polen for at pakke os. Vi er kommet for at hente tre point, påpeger han.

Får mere plads nu 
Da Ekstra Bladet tilbage i januar mødte Åge Hareide hjemme i Molde, inden han officielt var tiltrådt, lagde han meget vægt på, at han ikke ville være en succes som dansk landstræner, hvis ikke Christian Eriksen kom til at fungere optimalt.

Den mission er foreløbig lykkes meget godt, selv om Danmark ikke har mødt modstandere af bedste kaliber i de første seks landskampe med nordmanden som chef.

Åge Hareide:

- Fordelen for Christian er, at han nu får meget mere plads på banen, fordi vi har bredt vores spil meget ud med to kanter, der har front mod modstandernes mål. På den måde skaber vi mere plads for ham.

Annonce:

- Samtidig synes jeg, at Christian har været med til at gøre vores offensiv meget mere dynamisk.  I modsætning til tidligere vil jeg gerne have Christian centralt i banen. Her synes jeg han er farligst, når han samtidig har front mod modstandernes mål, forklarer landstræneren.

Eriksen har kun scoret to kval-mål

Christian Eriksen har scoret ti mål i 63 landskampe, siden han debuterede i marts 2010 mod Østrig på udebane.

Men Christian Eriksen har blot scoret to mål i en betydende landskamp. Det var hans første scoring tilbage i juni 2011 i Island, hvor Danmark vandt 2-0. Det seneste betydningsfulde mål scorede han i den seneste landskamp mod Armenien. Mellem de to scoringer har han scoret otte gange i venskabskampe.

Seks af scoringerne er faldet under Morten Olsen:

Mod Island i juni 2011 -1 mål.

Mod Skotland i august 2011 – 1 mål.

Mod Georgien i juni 2013 – 1 mål.

Mod Polen i august 2013 – 1 mål.

Mod Ungarn i maj 2014 – 1 mål.

Mod Montenegro i juni 2015 – 1 mål.

De sidste fire er scoret i seks landskampe under Åge Hareide:

Mod Bulgarien i juni 2016 – 3 mål.

Mod Armenien i september 2016 – 1 mål.

 

 

Det siger eksperterne om Eriksens fremgang

 

Stig Tøfting, klummeskriver i Ekstra Bladet og ekspert hos TV 3 Sport:

- Den spillestil Åge Hareide har indført passer rigtig godt til Christian Eriksen.

- Det er tydeligt at se, at Danmark og Christian Eriksen kommer til flere chancer. Den nye måde at spille på har gjort Christian Eriksen mere målfarlig.

- Det var ikke Morten Olsens skyld, at Christian Eriksen ikke var god. Men jeg vil gå så langt at sige, at Morten Olsen var for stædig med sit systemvalg. Det har hjulpet Christian, han har to angribere foran sig nu.

-

Flemming Povlsen, tidligere professionel og ekspert på Discovery:

- Det har været lidt lettere modstandere, han har scoret mod på det seneste. Men det tænker han selvfølgelig ikke over. Han er typen, der vokser, når han scorer mål.

- Det har betydet og vil fremover betyde meget for Christian Eriksens spil, at han har to angribere foran sig, fordi de kan tage noget af slagsmålet for ham. Derudover vil han næsten altid have front mod modstandernes mål og det er en meget stor fordel.

- Læg dertil, at de to angribere helt naturligt vil skabe mere plads til ham. Det er en stor fordel, når han i forvejen har han en fantastisk sparketeknik på et hold, der kommer til flere chancer.

 

 

 

Eriksen om guld-kontrakt: Derfor trak det ud

Konservative Hareide: Skal være svært at komme med

Her er de danske landsholdstjerner som ægte superhelte

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: