Selvsikker Fischer: Åge og drengene kan stole på mig

En fod med i fire mål og nu synes Viktor Fischer at han har fundet sin rette hylde. Som frontangriber på det danske landshold

Viktor Fischer spillede fremragende, da Danmark slog Bulgarien 4-0. Selv var han også tilfreds med indsatsen. (Foto: Lars Poulsen)
Viktor Fischer spillede fremragende, da Danmark slog Bulgarien 4-0. Selv var han også tilfreds med indsatsen. (Foto: Lars Poulsen)

OSAKA (Ekstra Bladet): Ved siden af Suita Stadium ligger Japans største pariserhjul – og da Viktor Fischer havde nappet et bad efter 4-0-sejren lignede han i den grad en, der havde lyst til at tage en tur.

Håret var kort, smilet bredt – og selvtilliden som sædvanlig tyk som tandsmør.

Ikke underligt, måske. Den kommende Middlesbruogh-spiller og tidligere Ajax-lærling havde netop haft en fod med i alle fire danske mål – og så var det vel et decideret gennembrud.

- Det er i hvert fald den kamp JEG har været med i, hvor det har fungeret bedst.

- Også for dig selv?

- Ja, jeg synes jeg fungerede godt, storsmilede angriberen, der nu i to kampe har spillet som den forreste angriber, hvor han var mere kantspiller på U21- og under Morten Olsen.

- Vi har alle sammen en hylde vi passer ind på. Nogle er så dygtige, at de passer ind på flere og nu har jeg måske fundet den hylde, hvor jeg passer ind, nemlig som en af de to forreste angribere.

- Jeg glæder mig i hvert fald helt sindssygt med at arbejde videre med den del.  Der er virkelig noget at arbejde videre på, lød det fra den glade hovedperson under Osakas lune, men våde aftenhimmel.

Christian Eriksen stjal showet med et hattrick på bare ti minutter. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Bulgarien ydmyget: Ustyrlige Eriksen i hattrick-show

Sammen med hattrick-helten Christian Eriksen var Viktor Fischer den store oplevelse på det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)
Sammen med hattrick-helten Christian Eriksen var Viktor Fischer den store oplevelse på det danske landshold. (Foto: Lars Poulsen)
 

- Vil du så fremover gøre krav på en af frontløberpladserne?

- Puha, altså jo, jo – men der er ingen der kan gøre krav på noget som helst. Det jeg kan tage med herfra, er at alle drengene og trænerne de kan regne med, at sætter de mig op foran eller ind i de sidste 20 minutter, så kan jeg levere det her.

- Var det vigtigt at bevise?

- Det var rigtig vigtigt. At den lige sad der i dag. Jeg er bare glad for, at drengene endelig føler, at de har en ’Guy they can trust’.

- Hvad skal forbedres?

- Jamen, jeg scorede jo ikke. Hahaha. Målene skal nok komme. Jeg var med i alle fire – og bliver vi ved med at skabe så mange chancer, så skal målene nok komme til mig, lød det fra Viktor Fischer.

Under den første kamp mod Bosnien, hvor Fischer scorede, var håret længere end den karse, der nu pryder den snart 22-årige angriber – og forklaringen var meget enkel.

- Jeg kunne ikke se en skid før. Det sad og klaskede – og jeg følte mig helt tung med det…

Det kan man ikke påstå, at han virkede mod Bulgarien, hvor han med aggressive løb og en evigt insisteren hele tiden tilbød sig. Og nå, ja – så var der lige antallet af assister.

Hvor mange vil han selv notere sig for?

- Tre! Og så var jeg lidt med i 3-0-målet (hvor han afslutter, red.). Den første til 1-0 er jeg mest glad for. Det er noget vi har øvet med løbet og stikningen ned bag forsvaret og det lykkedes helt perfekt. Også fordi det er interessant at se på for folk, der følger Danmark. Det er gode mål at kigge på.

Danmark fik rettet op på blamagen i 2. halvleg af Bosnien-kampen, da Simon Kjær og Co. rejste sig med en flot 4-0-sejr mod Bulgarien. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark fik rettet op på blamagen i 2. halvleg af Bosnien-kampen, da Simon Kjær og Co. rejste sig med en flot 4-0-sejr mod Bulgarien. (Foto: Lars Poulsen)
 

Netop ved Morten Duncan Rasmussens scoring til 1-0 skaber Viktor Fischer plads til sig selv med en veltimet skuldertackling. Af den hårde slags.

- Hæ, ja, den sad vel i skabet…

- Jeg nok fået et stempel som den lille kantspiller, men jeg er altså også rigeligt stærk til at gå ind i de situationer – også oven i hovedet. Det sidder også i hovedet.

- Vi fungerer alle sammen bedst, når vi er i et miljø, hvor vi er vellidt – og det begynder faktisk at ligne noget for mit vedkommende, sagde aarhusianeren

Viktor Fischer og Christian Eriksen er udlært på samme fodbold-universitet, nemlig i Ajax – og hattricket fra Eriksen skulle selvfølgelig også lige have et par ord med på vejen. Også, at Eriksen blev rykket lidt længere frem på banen.

- Christian virkede meget sikker, meget ærgerrig i dag. Han er jo nem at spille sammen mede og vi har et godt spil sammen. Eriksen er nem at finde. Tit er de bedste spillere, selvfølgelig dem, der kan noget ekstraordinært, men det er også dem, der ofte tænker mere logisk end andre, sagde Viktor Fischer, der efter sommerferien skal kæmpe med Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen, Martin Braithwaite, Morten Duncan Rasmussen og forhåbentlig Nicklas Bendtner om pladserne i front på landsholdet.

Lige nu snurrer Pariserhjulet hans vej og i kategorien selvtillid, så skal de andre stå tidligt op for at konkurrere med Viktor Fischer.

- Lad os antage, at vi som hold og jeg selv præsterer på den her måde, så vil folk om tre år sige, ’ Nå, det var da utroligt så længe du har været med…

Det danske hold får ros af Åge Hareide efter 4-0-sejren mod Bulgarien. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Hareide: Fischer er unik

Viktor Fischer spillede sin bedste landskamp (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold Se de danske karakterer: Han spillede sin bedste landskamp

4 kommentarer
Vis kommentarer