Annonce:
Annonce:

Sex-ombrust Benzema sparket af landsholdet

Real Madrid-stjernen er suspenderet fra det franske landshold, indtil der er en afklaring på sexsag

På fodboldbanen var Benzema flyvende forleden og scorede hattrick mod Malmö FF. (Foto: AP)
På fodboldbanen var Benzema flyvende forleden og scorede hattrick mod Malmö FF. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Real Madrid-stjernen Karim Benzema er blevet suspenderet af Det Franske Fodboldforbund, FFF, torsdag.

Det oplyser flere nyhedsbureauer.

Baggrunden er, at Karim Benzema angiveligt har deltaget i afpresning af landsholdskammeraten Mathieu Valbuena i forbindelse med en sexvideo.

Anklagemyndigheden i Versailles oplyste for nylig, at den franske fodboldstjerne Karim Benzema bliver undersøgt for afpresning, og ifølge anklageren kan Benzemas eventuelle forbrydelse straffes med op til fem års fængsel.

- Jeg har besluttet, og det er en beslutning fra præsidenten for forbundet og ikke fra eksekutivkomitéen eller en etisk komité, at Karim Benzema ikke kan spille for Frankrig, før sagen er løst, siger FFF-præsidenten, Noel Le Graet, ved et pressemøde ifølge Reuters.

Annonce:

- Så længe det juridiske system ikke har truffet en beslutning om, hvorvidt alt det, der er skrevet om Benzema, er overdrevet, så vil forbundet ikke ændre sin beslutning, siger fodboldpræsidenten.

Noel Le Graet var ikke konkret i sit udtryk, men Reuters tolkede, at beslutningen betyder, at Benzema næppe kan spille for Frankrig, før der er en juridisk afgørelse i form af en dom eller en frifindelse.

Skulle det ikke ske inden sommerens EM i Frankrig, tyder det på, at suspenderingen vil gælde og dermed kan koste Benzema deltagelsen ved EM.

Fem måneder med Real-rædsler

Karim Benzema er havnet som hovedperson i en af de største skandaler i fransk fodbolds historie, som har optaget Frankrig i nogen tid.

Forleden satte selv Frankrigs premierminister, Manuel Valls, ord på sagen og langede kraftigt ud efter Karim Benzema.

- En stor sportsmand skal være en god rollemodel. Mange børn og mange unge mennesker ser op til berømte sportsfolk, sagde Manuel Valls til radiostationen Radio 1.

Annonce:

- Derfor skal disse sportsfolk - og i det her tilfælde Karim Benzema eller andre - være gode eksempler. Og hvis de ikke er det, skal de ikke være på det franske landshold, sagde Valls ifølge nyhedsbureauet AFP.

Real Madrid-stjernen har angiveligt deltaget i afpresningen af landsholdskammeraten Mathieu Valbuena (Lyon) for at hjælpe en ven, som havde fået fat i en sexvideo af Valbuena og dennes kæreste.

Tidligere berettede radiostationen Europe 1, at man havde hørt en optagelse, hvor Benzema bekræftede sin rolle, men Le Monde skrev senere, at angriberens forklaring i retten var en noget anden.

Presset Real-stjerne bønfalder: Det er en stor misforståelse

- Jeg tror, det er en stor misforståelse. Alt sammen. Jeg ville bare informere ham (Valbuena, red.) om historien og hjælpe ham. Dette er en person, jeg spiller sammen med på landsholdet. Det er en ven, skulle Benzema have sagt i retten ifølge avisen.

Benzema har erkendt, at han gik til Valbuena, men det var for at informere ham om, hvad han havde hørt, så Lyon-spilleren kunne finde ud af, hvad der skulle gøres.

Annonce:

Kravet om 150.000 euro fra afpresserne havde Benzema intet at gøre med, har han tidligere fortalt.

- Jeg ville bare hjælpe. Jeg havde ingen bagtanker om afpresning eller penge. Jeg har penge. Jeg behøver dem ikke, sagde Real Madrid-stjernen i retten ifølge Le Monde.

Real Madrid-stjerne kan misse EM efter sex-skandale

Karim Benzema scorede tre gange mod Malmö i tirsdags:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: