Siger samme job op for anden gang på et år: - Min løn er meget høj

Marcello Lippi træder tilbage fra sin position som landstræner for det kinesiske landshold. Præcis som han gjorde det i januar

Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Da den anerkendte italienske træner Marcello Lippi blev hentet til Kina som ny landstræner i 2016, var det med en guldrandet kontrakt, der gjorde ham til verdens bedst betalte landstræner. Men forventningerne, der følger med et stort prisskilt, er langt fra blevet indfriet.

Det tager Lippi nu konsekvensen af og træder ned fra sin position som kinesisk landstræner. For anden gang i år. Lippi gjorde det samme i januar, men ombestemte sig og vendte tilbage til jobbet i maj.

Denne gang er det skuffelsen over Kinas overraskende 1-2-nederlag til Syrien i VM-kvalifikationen, der får Lippi til at kaste håndklædet i ringen.

- Min løn er meget høj, og jeg tager hele skylden, sagde han på en pressekonference efter kampen, hvor Lippi annoncerede sit farvel, ifølge ESPN.

Kina er nu fem point efter Syren i Asiens VM-kvalifikations gruppe A halvvejs inde i gruppespillet. Kina kan kvalificere sig selv med en andenplads, men det kræver, at de er blandt de fire bedste rangerede andenplads - og her ligger lige akkurat i blandt, á point, men med en bedre målscore end Thailand og Libanon.

Inden jobbet som kinesisk landstræner var Marcello Lippi først træner og siden teknisk direktør i den kinesiske klub Guangzhou Evergrande. Inden da stod han i spidsen for Italien af to omgange. Den første periode var mest succesfuld med VM-triumfen i Tyskland i 2006 som kulmination.

Uvirkelig ulykke: Stortalent dør efter simpel øvelse

Lod Bendtner gå: Nu skrider han selv

Husker du Danmarks landsholdshelt? Her er han i dag

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+