Sisto-show sender suveræne Danmark til EM

Danmarks U21-drenge skal til sin anden slutrunde i træk efter 3-1-sejr over Rumænien

Pione Sisto gjorde, hvad der passede ham i første halvleg, hvor han grundlagde den danske sejr med sin scoring til 1-0. foto: Lars Poulsen
Pione Sisto gjorde, hvad der passede ham i første halvleg, hvor han grundlagde den danske sejr med sin scoring til 1-0. foto: Lars Poulsen

AALBORG (Ekstra Bladet): Danmark glippede den store triumf ved U21 EM sidste sommer.

Nu får næste generation mulighed for at rette op på det.

Danmark spillede sig her til aften med en 3-1 sejr over Rumænien på suveræn vis til EM-slutrunden, der afvikles næste sommer i Polen.

En slutrunde hvor Danmark alene grundet Pione Sistos evner må regnes ind blandt favoritterne.

Den nyslåede Celta Vigo-spiller var den drivende kraft i en stærk dansk åbning, hvor gæsterne hurtigt fik at mærke, at de ikke skulle gøre sig håb om, at snuppe den danske førsteplads.

Pione Sisto drev fra sin position på venstre flanke gæk med sin direkte modspiller Robert Hodorogea, og allerede efter ni minutter brød rumænernes mur sammen.

Danskerne opsnappede bolden i et rumænsk opspil og Esbjergs Casper Nielsen kunne sende Pione Sisto af sted mod mål, hvor den vævre fløj afsluttede skarpt til 1-0.

Rumænien var inden kampen tvunget til at slå Danmark, hvis de skulle have muligheden for at tage førstepladsen. Det håb blev knust med den hurtige danske scoring.

Og som første halvleg skred frem så var det tydeligt, at Rumænien i bedste fald var det næstbedste hold i puljen.

Ingvartsen nettede to
Marcus Ingvartsen lukkede halvlegen med to scoringer. Det ene på straffespark begået mod Andreas Maxsø og siden da han lidt tilfældigt headede bolden ned på sin egen hånd til og i mål til 3-0 kort før pausen.

Dermed var Danmark allerede ved pausen så godt som sikre på EM-billetten, og det gav desværre ikke adgang til en festopvisning efter pausen.

Danskerne slap koncentrationen. Der blev varmet lidt for meget bold. Og det kunne være gået slemt for Pione Sisto, der blev smadret ned bagfra af Alexandru Ionita i en situation, hvor han kunne være blevet alvorligt skadet.

Sisto slap med skrækken - Ionita så rødt.

Og dermed forsvandt det sidste element af usikkerhed over kampen. Danmark lukkede med en opvisning i uprovokerede sjuskefejl, som bar præg af den boblende forløsning som EM-billetten var ved at udløse.

Derfor var det lidt kosmetisk, at George Miron i slutfasen kunne reducere til slutfacit.

Et lidt sløjt punktum, men hva pokker. Når holdet nu skulle lukke det andet mål ind i kvalifikationen, så var det vel også et udmærket tidspunkt.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.