Skandalen eskalerer: Øverste chef går af

Præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, er gået af efter skandale-kampen mod England. Dermed har han lyttet til Bulgariens regering, som opfordrede ham til netop dette

Se Bulgarien få en gedigen lærestreg af England i mandagens EM-kamp. VIdeo: dplay

Skandale-landskampen mellem Bulgarien og England har krævet et offer fra øverste instans.

Præsidenten for Det Bulgarske Fodboldforbund, Borislav Mihailov, er gået af. Det skriver nyhesbureauet AFP.

Dermed følger han den opfordring, som den bulgarske regering gav ham i kølvandet på de tragiske hændelser, der fandt sted under mandagens landskamp i EM-kvalifikationen.

Her viste racismens grimme ansigt sig, da bulgarske tilhængere heilede, og der var meldinger om abelyde blandt  dele af hjemmepublikummet i Sofia.

Kampen blev gennemført med en suveræn engelsk 6-0-sejr som resultat, men den kan både få et efterspil hos Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og internt i Bulgarien.

Sportsminister Krassen Kralev opfordrede tirsdag Mihailov til at gå af på direkte ordre fra landets premierminister, Boyko Borissov.

Ifølge nyhedsbureauet dpa truede regeringen med at lukke ned for den økonomiske støtte til fodboldforbundet, så længe Borislav Mihailov var i spidsen.

Nationalstadionet i Sofia var i forvejen lukket delvist for tilskuere, fordi UEFA havde straffet Bulgarien for racisme i forbindelse med kampene mod Kosovo og Tjekkiet i juni.

Den engelske landsholdsspiller Raheem Sterling kvitterede for regeringens beslutning i et opslag på Twitter.

- En rigtig godt træk, det må man give dig, hr. Borissov, skriver han på Twitter i et opslag, der indledes af en emoji med et håndtryk.

Manchester City-profilen spillede de første 73 minutter af den omstridte kamp og bidrog selv med to mål i storsejren.

Se også: Ordkrig efter racisme-skandale: - Idioter
Præcis som i fredags ærede spillerne Tyrkiets militær. Foto: BENOIT TESSIER/Ritzau Scanpix Landsholdsfodbold - 15. okt. 2019 - kl. 10:52 Ignorerer advarsel: Ny kontroversiel honnør
Cenk Sahin har med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp for St. Pauli. Foto: MORRIS MAC MATZEN/Ritzau Scanpix Tysk fodbold - 14. okt. 2019 - kl. 23:25 Støttede krigshandlinger: Nu er han fritstillet

229 kommentarer
Vis kommentarer