Skrækskade spolerede karrieren for EM-helt: Jeg mærker den hver dag

Den uheldige danske EM-helt fra 1992, Henrik Andersen, føler med uheldige Michael Krohn-Dehli

Krohn-Dehli kommer på operationsbordet fredag efter den voldsomme skade under kampen torsdag

Fodbold er på mange måder en spejling af livet som menneske i almindelighed.

Således er retfærdighed noget, alle håber på, men som skæbnen ikke altid rutter med.

Michael Krohn-Dehlis skade går Europa rundt. (Foto: AP) Europa League Krohn-Dehlis gyserskade går verden rundt

Spørg bare Michael Krohn-Dehli, som torsdag aften løb ind i det, der lignede karrierens værste skade, da Sevilla-spilleren faldt om i Europa League-semifinalen med med en knæskal, der slet ikke sad, hvor den skulle.

Efterfølgende blev danskeren opereret, og nu venter en længere genoptræning, inden Krohn-Dehli forhåbentlig kan genoptage karrieren.

Skaden ligner i uhyggelig grad den skæbne, som overgik venstrebacken Henrik Andersen i EM-semifinalen mod Holland i 1992.

Her flækkede han den venstre knæskal. En skade, der reelt blev begyndelsen på enden på et tidspunkt, hvor Andersen var på vej mod at blive en af verdens venstrebacker.

Michael Krohn-Dehli opereres fredag eftermiddag. (Foto: AP) Europa League Krohn-Dehli bliver opereret i dag

Derfor har han ikke svært ved at sætte sig ind i de følelser, Michael Krohn-Dehli gennemlever.

- Lige da det skete, tror jeg slet ikke, han har mærket smerten. Man bliver chokeret over at se, knæskallen sidde forkert, og dengang blev jeg mest bange. Som jeg husker det, var jeg i chok, fortæller Henrik Andersen, der ellers blev skærmet efter bedste evne af landsholdets lægestab lige efter skaden.

Michael Krohn-Dehlis skade er ikke for sarte sjæle. (Foto: AP)
Michael Krohn-Dehlis skade er ikke for sarte sjæle. (Foto: AP)
 

- For at berolige mig, sagde de, at den bare var gået af led. Og fordi jeg fik et skud morfin lige efter, nåede jeg aldrig at føle smerterne, fortæller han.

Til gengæld blev tiden efter barsk.

- Jeg genoptrænede i 11 måneder. Så fik jeg 10 minutter i en kamp og 15 i den næsten. Så startede jeg inde, og så røg korsbåndet. Det var på mange måder meget værre, siger den nuværende scout i tyske Schalke 04, som advarer om, at der venter 32-årige Michael Krohn-Dehli en vanskelig tid.

- Nu skal han jo først vurdere, hvor galt det er og vurdere, om det er værd at kæmpe sig tilbage i hans alder. Det er pissehårdt at skulle genoptræne alene, men jeg vil faktisk hellere brække knæet end miste brusk i knæet eller få fjernet menisken, for de ting kan ikke erstattes, fortæller Henrik Andersen, der stadig mærker skaden hver dag. 

Skrækken var til at få øje på hos både Michael Krohn-Dehli og hans med- og modspillere. (Foto: AP) Europa League Forfærdet Sevilla- træner: Krohn-Dehli får de bedste læger

- Ja, det gør jeg. Jeg har ikke noget brusk bag det ene knæ, hvor menisken også er fjernet. Jeg halter ikke, men jeg kan heller ikke løbe. Oven i det har jeg også problemer med ryggen, nakken og anklerne, fortæller EM-helten, der trods sine skavanker ikke fortryder noget.

- Man kan også få skader i andre jobs, men de oplevelser jeg har haft, stederne, jeg har været og de mennesker, jeg har mødt, har jeg kun på grund af fodbolden. Men kroppen er jo ikke skabt til kontaktsport, konstaterer Henrik Andersen.

Selv Shakhtars spillere vender sig om og tager sig til hovedet, da Krohn-Dehli bliver skadet. (Foto: AP) Europa League Sevilla-stjerne: Vi vil i finalen for Krohn-Dehli

Av, av! Michael Krohn-Dehli går i græsset i store smerter. Man fornemmer, at selv modstanderne er chokerede over skaden. Foto: AP Sport og Spil Her er fodboldens værste skader

4 kommentarer
Vis kommentarer