Skulle være vikar for Hareide: Han sagde nej til DBU

Den tidligere FC Helsingør-træner Christian Lønstrup har ifølge Ekstra Bladets oplysninger takket nej til at blive midlertidig træner for det konfliktramte danske landshold

Der er nu kun lidt over et døgn til landskampen mod Slovakiet, men endnu har ingen reservespillere så vidt vides takket ja til DBU's knæfald. Hvad skal det ende med? Vi tager snakken her.

Åge Hareide er rejst til Norge, så DBU mangler ikke kun spillere til de kommende landskampe mod Slovakiet og Wales. Der mangler også en landstræner…

Fodboldunionen arbejder hårdt på at finde en mand, der i første omgang kan stå i spidsen for ’landsholdet’ i Slovakiet onsdag aften og har forsøgt at lokke en tidligere Superliga-træner til at tage tjansen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har DBU rettet henvendelse til Christian Lønstrup, men den tidligere FC Helsingør-træner afviste tilbuddet.

Han ønskede ikke at blive landstræner for en dag eller to…

Christian Lønstrup stoppede for halvanden uge siden i 1. divisionsklubben FC Helsingør efter at have stået i spidsen for klubben i flere sæsoner.

Han førte nærmest sensationelt klubben i Superligaen og er et navn, der er blevet nævnt i forbindelse med flere job på større adresser.

Men landstræner bliver Lønstrup altså ikke. I hvert fald ikke endnu.

Den 47-årige tidligere FCK’er, der aldrig selv nåede at spille på A-landsholdet, har tidligere været involveret omkring Spillerforeningens projekt Arena Spartacus.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Christian Lønstrup.

Fakta om konflikten

Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen er havnet i en konflikt, der kan ende med at få alvorlige konsekvenser for dansk landsholdsfodbold.

Det ved vi om konflikten:

Sammenbrudte forhandlinger

Den tidligere landsholdsaftale blev indgået i 2015 og udløb efter sommerens VM-slutrunde i Rusland. Parterne har længe forhandlet om en ny aftale, men de kan ikke blive enige.

Konfliktens knaster

Parterne ønsker ikke i detaljer at fortælle, hvad de ikke kan blive enige om.

Spillerne har haft en række krav omkring forplejning, behandling og andre fysiske forhold i forbindelse med deres optræden på landsholdet. DBU mener at have imødekommet spillerne på disse områder.

En større knast synes at være de kommercielle rettigheder, hvor spillernes personlige sponsoraftaler støder sammen med DBU's aftaler på vegne af landsholdet.

En upræcis aftale fra 2015 endte med en voldgiftssag og en regning på tre millioner kroner til DBU. Derfor ønsker både DBU og spillerne klare linjer for, hvilke rettigheder parterne hver især har i forhold til reklamefremstød vedrørende landsholdet.

DBU mener at være kommet spillerne i møde på dette område, men spillerne er ikke tilfredse med de tilbudte vilkår på det kommercielle område.

I forbindelse med tidligere forhandlinger har spørgsmålet om, hvorvidt DBU har rolle af arbejdsgiver og spillerne af arbejdstagere, også været en stor knast. Hvor meget dette punkt fylder i de nu sammenbrudte forhandlinger i denne omgang, har parterne ikke oplyst.

Parterne er også uenige om bonusvilkår ved kvalifikation til og deltagelse i slutrunder.

Kilde: Ritzau

Landsholdsfodbold - 3. sep. 2018 - kl. 11:34 Tidligere landsholdskæmpe tordner: - De burde skamme sig!

Landsholdsfodbold - 3. sep. 2018 - kl. 11:34 Tidligere landsholdskæmpe tordner: - De burde skamme sig! DBU er gået på jagt hos divisionsklubberne for at finde mulige landsholdsspillere. Så måske AB igen får en landsholdsspiller... Foto: Jakob Jørgensen Landsholdsfodbold - 3. sep. 2018 - kl. 13:52 DBU på knæ for divisionsklubber: Vi håber, I vil støtte os

N'Doye har vist sig at være et særdeles lovende indkøb for FCK indtil videre i denne sæson. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Her er Superligaens pletskud og forbiere

161 kommentarer
Vis kommentarer