’Skurken’ Jørgensen: 'Jeg kan ikke se ham og så tænker jeg, shit'

Nicolai Jørgensen var hele følelsesregistret igennem i Danmarks ufattelige VM-triumf

DUBLIN (Ekstra Bladet): Livet kan være en rutsjebane – og sådan forløb den danske VM-triumf i Dublin også for Nicolai Jørgensen.

Det er en gammel sandhed, at angribere ikke har noget at gøre nede i eget felt – og via Jørgensens fod fik Danmark da også et vaskeægte chok efter bare seks minutters spil på Aviva Stadium i Dublin, hvor lydniveauet i netop det minut steg til rockkoncert-højder.

En kikset clearing fra Nicolai Jørgensen og en Kasper Schmeichel på mellemhånd. Et hoved fra Shane Duffy og 1-0 til Irland.

- Der var jeg sgu’ lidt nervøs. Vi kommer bagud, men jeg var slet ikke i tvivl om, at vi nok skulle score. Vi virkede så meget stærkere end dem, men selvfølgelig var jeg lidt nervøs, når nu det en selv, der var indblandet i det første mål.

- Men jeg synes, jeg kommer godt efter det. Specielt i første halvleg er jeg meget involveret, med i mange chancer og kæmper røven ud af bukserne, sagde en ovenud lykkelig Nicolai Jørgensen efter kampen – og fik i samme sekund lige en verbal lammer af Andreas Cornelius med det bredeste grin smurt på.

- Det var fandeme godt vi scorede fem mål, kommenterede Atalanta-angriberen med klar adresse til forsvarskikset fra Jørgensen, der dog fortsatte ufortrødent.

- Jeg ville gerne lige have haft et mål på kontoen også, men så er det jo dejligt, at vi har en 10’er, der putter dem ind efter behag, sagde Nicolai Jørgensen om kampens hotteste spiller, Christian Eriksen.

Irland chokerede danskerne med en hurtig scoring. Foto: Lars Poulsen.
Irland chokerede danskerne med en hurtig scoring. Foto: Lars Poulsen.

Men tilbage til målet. Hvad skete der egentlig?

- Det første jeg tænker da bolden bliver slået ind over er, at Schmeichel har den. Men jeg kan ikke se ham og så tænker jeg, shit – jeg må gøre et eller andet og så rammer jeg den skidt, men jeg lod mig ikke gå på. Jeg spiller mit spil og kommer mere og mere ind i kampen, sagde Nicolai Jørgensen.

Til gengæld kunne han glæde sig over et udsøgt mål til 2-1, der for alvor sænkede irerne og hvor Jørgensen selv havde næstsidste fod på Eriksens drømmekasse.

- Målet til 2-1 var kontraspil i, ja verdensklasse. Det går i hvert fald hurtigt. Både Yussuf, Christian og jeg selv har en del fart og vi brugt den rigtigt. Det er sådan vi skal spille og jeg tror, at hvis Parken havde været i bedre stand, så havde vi også kunne det på hjemmebane. De var banen ikke til, så var vi nødt til at gøre det her.

Kulissen imponerede også Feyenoord-spilleren:

- Da vi varmede op, så var der jo ingen, der sagde en lyd. Da vi så kommer ud på banen til kampen….jamen, det var helt vildt sådan en stemning, der var til kampen og på det her stadion, sagde Nicolai Jørgensen, der kan se frem til sit første VM.

- Jamen det er fantastisk. Det er sådan noget man drømmer om ung. Det er det største. Der har været meget kritik af os som hold, men nu er vi der – og det er selvfølgelig utrolig fedt.

- Der er rigtig meget mere at hente i det her hold. Det beviser vi gang på gang, så selvom det er de store kanoner vi kan løbe ind i, så skal vi til Rusland og have nogle point, sagde Nicolai Jørgensen.

Interaktivt element

Christian Eriksen var for vanvittig. Foto: Lars Poulsen Allan Olsen - 14. nov. 2017 - kl. 22:42 To Russia with love: Eriksen, du er for sindssyg!

Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 15. nov. 2017 - kl. 06:25 Chefen hylder Christian: Han er blandt verdens ti bedste

Landsholdsfodbold - 14. nov. 2017 - kl. 22:34 Kong Christian sendte Danmark til VM

1 af 8 
2 af 8 
3 af 8 
4 af 8 
5 af 8 
6 af 8 
7 af 8 
8 af 8 Dansk jubel over VM-billetten. Foto: Lars Poulsen
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen