Slagter England: 'Historisk kollaps'

Puha, England: Den ellers så stolte fodboldnation fik tæsk på egen grund. De engelske medier skåner naturligvis ikke de engelske stjerner efter choknederlaget

Harry Kane og England blev ydmyget. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Harry Kane og England blev ydmyget. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

I løbet af de sidste 20 minutter blev kniven bare stukket længere og længere ind i det allerede åbne sår.

Roland Sallai havde tidligt bragt Ungarn i front ude mod England tirsdag aften, men til sidste gik det fuldstændig galt for de engelske stjerner, da Ungarn scorede yderligere tre gange i den sidste del af opgøret.

0-4 tabte England hjemme ...

Kritikken er ubarmhjertig efter sådan en ydmygelse.

'England goulashed,' skriver Daily Mail i et fint samspil mellem ordene 'kollapse' og så den ungarske suppe gullasch. Mediet skriver videre, at 'England blev ydmyget med et 0-4-nederlag til Ungarn - deres værste hjemmenederlag siden 1928'.

Den tidligere engelske fodboldstjerne Gary Lineker vil hellere holde sig til en anden populær engelsk sportsgren i stedet.

John Stones blev smidt ud undervejs, selvom de andet gule kort dog var noget tyndt. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
John Stones blev smidt ud undervejs, selvom de andet gule kort dog var noget tyndt. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
 

Sky Sports slagter det engelske landshold og landstræner Gareth Southgate.

'Hans hold så usammenhængende ud hele vejen igennem og kan nu rykke ned fra den bedste række i Nations League. Mere bekymrende er det, at de ikke er i form i et VM-år. Disse fire kampe har ikke givet sejre og kun ét mål - på straffespark.

Men dette var ikke bare en fiasko foran mål, men et historisk kollaps - det største hjemmenederlag, England har lidt i 94 år.'

Tilbage i marts 1928 slog Skotland England med 5-1. Tirsdag aften var det dog første gang, at England tabte en hjemmekamp med mindst fire mål uden at score, skriver statistikmediet Opta Joe.

Der bliver langet ud efter Southgate efter choknederlaget. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
Der bliver langet ud efter Southgate efter choknederlaget. Foto: Paul Childs/Ritzau Scanpix
 

'Ikke underligt, at Southgate blev mødt med råb som 'du ved ikke, hvad du laver', da Wolverhampton-tilskuerne gjorde oprør. Denne præstation var virkelig forfærdelig - bestemt den værste i Southgates seks år lange regeringstid,' beretter The Sun.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Der er store ændringer på vej i AGF - se transferplanen her.

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind