Annonce:
Annonce:

Slog 23 år gammel PL-rekord - sådan stopper vi ham

Thomas Delaney har opskriften på at stoppe Manchester United-stjernen Henrikh Mkhitaryan

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

YEREVAN (Ekstra Bladet): Inden den 11. juni 2013 var der næppe mange danske fodboldfans, der havde det helt store kendskab til Henrikh Mkhtiaryan.

Dansk nøglespiller før gyser: Jeg er ikke 100 procent klar

Men efter de måske 90 værste minutter i Morten Olsens regeringstid, hvor Armenien ydmygede Danmark med 4-0 i Parken, var ingen i tvivl om talentet.

14 dage senere smed Borussia Dortmund det første bud på ham i Shakhtar Donetsk, og resten er historie, som man siger.

I sidste sæson skiftede han til mægtige Manchester United, men det er først i indledningen på denne sæson, at han for alvor er trådt i karakter.

- Han er startet utrolig godt i Premier League med fem assists i tre kampe. Derfor kommer han med en masse selvtillid til sådan en kamp, konstaterer PL-kollegaen Christian Eriksen om armenerens flotte sæsonåbning, der er en tangering af Ruel Fox’ rekord fra 1994-95 sæsonen.

Annonce:

Henrikh Mkhitaryan har slået en gammel Premier League-rekord. Foto: AP
Henrikh Mkhitaryan har slået en gammel Premier League-rekord. Foto: AP

Mkhitaryan nyder naturligvis særstatus i Armenien, hvor han både er topscorer og anfører på landsholdet, mens han er kåret til årets spiller syv gange på otte år.

Men selv om der grund til stor respekt, så kan han stoppes, vurderer Thomas Delaney om en af de vigtige ’kampe i kampen’.

- Han er helt åbenlyst en spiller, vi skal være fokuserede på. I dag har alle landshold en spillertype som ham. Forleden var det Lewandowski for Polen. Armenierne vil sikkert sige Christian Eriksen, men han er selvfølgelig et stort emne, lyder det fra midtbanespilleren.

-  Hvordan lukker vi ned for deres kreatør? Mod Polen var det især op til Bjelland og Kjær. Mod Armenien bliver det måske mere op til mig, hvis jeg spiller, og ham, der spiller ved siden af mig, fordi Mkhitaryan optræder længere tilbage på banen, forklarer han.

Delaney og co. kan dog varme sig ved det faktum, at nedturen i 2013 er det eneste danske nederlag mod Armenien, og han er ikke i tvivl om, at missionen kan lykkes.

Annonce:

- Heldigvis for mig og de andre, har vi prøvet at spille mod lignende typer i kampe som denne, så det er ikke så anderledes. Vi skal være opmærksomme. Vi skal lukke ned for de rum, han spiller i, men der er andre end ham, vi skal holde øje med, siger Delaney før skæbnekampen.

Selv modstanderne hylder Real-stjernen efter gallaforestilling

Finland hjælper Danmark i VM-kvalifikationen

Så presset er Superliga-klubberne og her skal de handle

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: