Smil bare! Nærmer sig VM-topseedning

Efter tre sejre på stribe har Danmark overhalet Tyskland, Holland og Schweiz på verdensranglisten og har gode muligheder for at være blandt de topseedede, når der til december trækkes lod til puljerne i VM-kvalifikationen

- Vi viser med det her resultat, at vi kan spille med i toppen, lød det fra Hjulmand efter sejren over England. Video: Discovery Networks Danmark

Danmarks VM-chance er steget betragteligt de seneste uger.

Kasper Hjulmands mandskab hentede tidligere på måneden tre sejre, og det kan aflæses på den seneste verdensrangliste fra FIFA.

Danmark er hoppet tre pladser frem og er nu på 13. pladsen foran store fodboldnationer som Tyskland og Holland.

De europæiske lande på verdensranglisten

1. Belgien - 1765 point
2. Frankrig - 1752 point
4. England - 1669 point
5. Portugal - 1661 point
6. Spanien - 1639 point
9. Kroatien - 1634 point
12. Italien - 1612 point
13. Danmark - 1610 point
14. Tyskland - 1607 point
15. Holland - 1596 point
---------------------------------
16. Schweiz - 1589 point
18. Polen - 1568 point

Og hvad betyder det så, hvilken plads man har på en verdensrangliste? En hel del faktisk.

For det er placeringen på verdensranglisten, der afgør ens seedning til VM-kvalifikationen. De ti bedst placerede europæiske nationer bliver topseedet, når der 7. december trækkes lod til de europæiske puljer i VM-kvalifkationen.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Efter tre sejre på stribe er Danmark rykket frem på verdensranglisten og har blandt andet overhalet Tyskland. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Efter tre sejre på stribe er Danmark rykket frem på verdensranglisten og har blandt andet overhalet Tyskland. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
 

På septembers verdensrangliste var Danmark nummer 11 blandt de europæiske mandskaber, men sejrene over Færøerne, Island og England har sendt os forbi Tyskland, Holland og Schweiz, og dermed ligger Danmark lige nu lunt.

Som topseedet vil man slippe for stærke nationer som Belgien, Frankrig og Spanien og i stedet få den værste modstander fra næstøverste lag. Det kunne eksempelvis være Polen, Sverige eller Wales. 

Kun gruppevinderen er sikret en plads ved VM-slutrunden i Qatar, mens de ti toere skal slås med de to bedst placerede Nations League-gruppevindere om de tre sidste europæiske VM-billetter.

Kasper Hjulmand kunne juble over tre sejre i oktober, og alt tyder nu på, at Danmark bliver topseedet, når der i begyndelsen af december trækkes lod til VM-kvalifikationen. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Kasper Hjulmand kunne juble over tre sejre i oktober, og alt tyder nu på, at Danmark bliver topseedet, når der i begyndelsen af december trækkes lod til VM-kvalifikationen. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix

Det er verdensranglisten fra november, der kommer til at danne grundlag for seedningen til VM-kvalifikationen.

Det er kun Tyskland, Holland og Schweiz, der realistisk set kan gå forbi Danmark i den kommende periode, og vi kan godt tåle, at to ud af de tre nationer går forbi os.

Danmark har et forspring på 21 point til Schweiz, og schweizerne skal i november gøre det markant bedre end danskerne for at indhente forspringet.

Schweiz møder Belgien ude i en venskabskamp, inden de har Spanien og Ukraine hjemme i Nations League.

Danmark møder Sverige i en venskabskamp 11. november i Brøndby, og derefter følger to Nations League-opgør mod Island (i Parken 15. november) og verdensranglistens førerhold Belgien (i Bruxelles 18. november).

FIFA's rangliste-reglement fra 2018 tager hensyn til turneringens hårdhed samt modstanderens placering på verdensranglisten, og der er flere point at hente i Nations League-kampe end i venskabskampe.

Mor brød sammen: 'Svinehamrende dumt'

Kæmpe dansk skuffelse: EM uden tilskuere

De afløser vraget Kevin

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.