Smilene fremme på landsholdet: Hareide overrasket over spillerne

Humøret var højt i den danske lejr, efter at landsholdet omsider fik en sejr. Næppe store ændringer mod Skotland

Nicolaj Thomsen var blandt de deltagende landsholdsspillere under dagens træning i Vildbjerg. (Foto: Lars Poulsen)
Nicolaj Thomsen var blandt de deltagende landsholdsspillere under dagens træning i Vildbjerg. (Foto: Lars Poulsen)

HERNING (Ekstra Bladet): Han bliver allerede kaldt ’Kloge Åge’. Og det kommer efter blot at have vundet én fodboldkamp som ny landstræner for Danmark.

Åge Hareide har igen fået smilene frem i fodbold-Danmark. Den 62-årige nordmand har igen givet troen på, at Danmark kan vinde fodboldkampe, selv om det ’kun’ var mod Island.

- Det er meget vigtigt at vinde fodboldkampe. Specielt når du ikke har vundet i lang tid, siger Åge Hareide.

Langfredag formiddag tog han mod på Hotel Eyde i Herning, hvor smilene var brede og humøret særdeles højt. Ikke kun over sejren, men i lige så høj grad over spillet på banen.

- Jeg er glad og lidt overrasket over så meget, spillerne har taget til sig efter blot to træninger, smiler Åge Hareide.

Nu har landsholdet tre træningspas – lørdag, søndag og mandag i Skotland – før testkampen tirsdag mod Skotland. Og her skal man ikke forvente store udskiftninger i forhold til dem, der sikrede sejren over Island.

- Jeg tror ikke, vi skifter så meget ud på holdet mod Skotland. Det vigtigste bliver at holde fast i principperne for den måde vi skal spille på. Men vi skal naturligvis også have spillere med friske ben, påpeger Åge Hareide, der sandsynligvis ikke giver Christian Eriksen fuld spilletid på Hampden Park tirsdag aften. Torsdag fik han en time mod Island

Se også: Eriksen forklarer: Åges system er en fordel

Se også: Norge savner Hareide: Se den ironiske reaktion på Åges drømmedebut

Jon Dahl Thomasson stod for fredagens træning, hvor Åge Hareide naturligvis var til stede. (Foto: Lars Poulsen)
Jon Dahl Thomasson stod for fredagens træning, hvor Åge Hareide naturligvis var til stede. (Foto: Lars Poulsen)
 

200 så på
Assisterende landstræner Jon Dahl Tomasson stod for fredagens træning i Vildbjerg, hvor kun reserverne deltog.

Og det var tydeligt, at øvelserne var nye. For der gik lidt tid før Lasse Vibe, Erik Sviatchenko, Jores Okore og William Kvist helt forstod, hvad det var, Jon Dahl Tomasson ville have dem til at udføre på træningsbanen. En spiløvelse, hvor de samtidig skulle løbe rundt om keglerne.

De 200 fremmødte blev lidt skuffede, hvis de spejdede efter Christian Eriksen, Kasper Schmeichel og Daniel Agger.

Alle dem, der spillede fra start mod Island torsdag, nøjes med en tur i DGI motionscentret et par hundrede meter fra spillerhotellet, Eyde.

Lørdag vil alle spillere være tilbage på træningsbanen i Vildbjerg, hvor landsholdet forbereder sig forud for testkampen tirsdag mod Skotland i Glasgow.

Åge Hareide fik en sejr i sin debut som landstræner for Danmark. Island blev slået 2-1 i Herning. (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 25. mar. 2016 - kl. 10:53 Danske medier vilde med Hareide: Sådan hyldes han efter debut

Se også: Debutant: Jeg viste landsholdsniveau mod Island

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere