Snydt for EM: Danmark spiller stor turnering mod tabere

Danmarks missede EM-kvalifikation betyder blot, at Danmark i stedet spiller med i stor turnering i Japan

Sådan så det ud, da Åge Hareide i december blev præsenteret som dansk landstræner i herrefordbold.

Til sommer skulle Danmark have spillet EM sammen med 23 af Europas andre stormagter, men den kiksede kvalifikation betyder ikke, at landsholdsspillerne kan holde fri i juni.

Danmark skal således deltage i den traditionsrige Kirin Cup i Japan fra 3.-7, juni, hvor også Bulgarien, Bosnien og værtsnationen Japan spiller med. Det fortæller det bosniske fodboldforbund.

- Alle detaljer er aftalt, og jeg kan bekræfte, at vores hold spiller Kirin Cup i Japan. Det er en formalitet at underskrive kontrakten. Udover Bosnien deltager Bulgarien, Danmark og Japan i denne prestigefyldte turnering, siger det bosniske fodboldforbunds generalsekretær Jasmin Bakovic til Radio Sarajevo.

Hos DBU ønsker man endnu ikke at bekræfte, at man spiller med i sommerens Kirin Cup.

- Vi melder ikke noget ud omkring modstandere, før der er skrevet under på noget, men vi arbejder på at lave to kampe på landsholdsdatoerne i starten af juni, siger DBUs kommunikationschef Jakob Høyer til Ekstra Bladet.

Bulgarien og Bosnien havde ligesom Danmark sat næsen op efter at spille ved EM-slutrunden, men må ligesom Danmark i stedet nøjes med venskabsturneringen for slagne mandskaber.

Hvor Danmark blev overgået af Portugal og Albanien i gruppespillet og derefter Sverige i playoff, så blev Bosnien overgået af Belgien og Wales i gruppespillet, inden Irland blev for stærk en modstander i playoff.

Bulgarien kom slet ikke i playoff, da de blot blev nummer fire efter Italien, Kroatien og Norge.

Se også: Nul mål i 18 kampe: Agent lover ham verdens bedste løn

Se også: Brøndbys store scoop: Så billig er deres nye målkonge

Nu kan de tre lande se turneringen i Japan som forberedelse til VM-kvalifikationen frem mod 2018, der for Danmarks vedkommende starter i Parken mod Armenien den 4. september.

Kirin Cup blev første gang spillet i 1978 med klubber som Gladbach, Werder Bremen, Tottenham, Newcastle og Flamengo blandt vinderne, men fra 1992 blev det en turnering for landshold, hvor tre hold har spillet gruppespil.

Argentina vandt i 1992 og også Ungarn, Frankrig, Tjekkiet, Belgien, Peru, Slovakiet, Skotland og De Forenede Arabiske Emirater har vundet, mens Japan har været den dominerende faktor med 12 triumfer.

Turneringen har dog været sat lidt på pause de senere år, og i 2015 vandt Japan en noget skrabet version, da Tunesien blev slået i marts og Irak i juni.

Nu bliver turneringen tænkt om på ny, og det betyder fire hold. Turneringen strækker sig over fem kampdage, og det japanske fodboldforbund bekræfter, at der spilles semifinaler og derefter bronzekamp og finale, hvilket passer godt med DBU-ønsket om to kampe.

Nicklas Bendtner og Daniel Agger skal til Japan til juni, hvis Åge Hareide udtager dem (Foto: Lars Poulsen)
Nicklas Bendtner og Daniel Agger skal til Japan til juni, hvis Åge Hareide udtager dem (Foto: Lars Poulsen)
 

Se også: Hareide debuterer mod Island i Herning

Se også: Fodboldlandsholdet møder Skotland i marts

Og faktisk har der tidligere været dansk deltagelse i Kirin Cup. I 2009 dømte Anders Hermansen Japans 4-0-sejr mod Chile, og i 2007 dømte Michael Svendsen Japans sejr mod Montenegro, mens Nicolai Vollquartz dømte værtslandets 0-0-kamp mod Colombia.

Kampene bliver fordelt rundt på flere forskellige japanske stadions fra VM 2002, og mens Japans kampe oftest trækker 40-65.000 tilskuere, så har kampene uden Japan været spillet for mellem 5-10.000 tilskuere. 2016-udgaven spilles i Aichi og Osaka.

Seneste normale udgave af turneringen blev spillet i 2011, og dengang endte samtlige tre kampe 0-0, og mange mål er nok heller ikke helt sandsynligt denne gang, hvor det altså er tre af Europas taberhold, der kommer på besøg.

Sådan så det ud, da Japan mødte Skotland ved Kirin Cup 2009 (Fotos: AP):

 

I 2010 var Serbien med ved Kirin Cup (Foto: AP):

De Forenede Arabiske Emirater var glade for at være med i 2005 (Foto: AP):

Mange tilskuere fra Peru var mødt op i 2005 (Foto: AP):

 

Og helt tilbage i 1995 var Ecuador med (Foto: AP):

Fluminense vandt Kirin Cup i 1987, hvor det var en klubturnering (Foto: AP):

 

Danskerne kan jo godt score: Husker I Bendtners hattrick i Champions League:

Hummel lover, at Danmark spiller i vilde dragter fremover, når de overtager sponsoratet:
Se også: Vilde tanker om ny trøje: Hummel lover hvide shorts

35 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere