Solbakkens søn på ungdomslandshold: Han skal ikke til FCK

15-årige Markus Solbakken går i FCK-managerens fodspor

Ståle Solbakkens søn går i fars fodspor som fodboldspiller. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ståle Solbakkens søn går i fars fodspor som fodboldspiller. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Æblet falder sjældent langt fra stammen, og det gør det tilsyneladende heller ikke i Solbakken-familien, hvor 15-årige Markus Solbakken er blevet udtaget til det norske U16-landshold.

De unge nordmænd spillede tirsdag i Tyrkiet, hvor de tabte 2-1, og i den kamp fik Markus Solbakken sin debut i den norske trøje.

Faktisk er den unge Solbakken langt foran sin far på den konto, idet Ståle Solbakken først fik debut i en norsk landsholdstrøje som 24-årig, som den norske avis VG noterer. Derefter opnåede Solbakken 58 landskampe for Norge.

- Jeg tror, det var større for moderen end for faderen, men det er da sjovt. Hele familien stod i gangen, da han skulle afsted på landsholdssamling lørdag, siger FCK-manageren til VG.

- Selv tager Markus det ret stille og roligt. Han har altid været glad for at spille fodbold, men han har ikke brugt meget tid eller energi på at tænke over, at det her er landsholdet, siger Solbakken, der har tre børn med hustruen Anniken.

Markus Solbakken spiller til daglig i Ham-Kam 100 kilometer nord for Oslo, hvor Ståle Solbakken også har huseret både som spiller og træner.

Den 15-årige nordmand, der ligesom sin far er midtbanespiller, er netop blevet rykket op i førsteholdstruppen i klubben, der spiller i den norske 2. division.

Amartey bliver holdkammerat med Kasper Schmeichel i Leicester. (Foto: Mikkel Tariq) FC København - 18. jan. 2016 - kl. 11:12 Kæmpe-handel: FCK sælger Amartey til Premier League

Ståle Solbakken overvejer dog ikke umiddelbart at hente sin søn til FC København.

- Ikke på grund af fodbolden i så fald. Det skulle så være, hvis familien skulle flytte. Han har et godt tilbud i Ham-Kam, hvor han har haft sine første to træninger med førsteholdet, siger Solbakken, der gør opmærksom på, at hans søn fortsat er ungdomsspiller.

Markus Solbakken er ikke den eneste i den norske U16-trup, som har en far, der selv kunne lidt med bolden.

Også Alf-Inge Hålands søn, Erling, og Uwe Röslers søn, Colin, er med det norske U16-landshold i Tyrkiet.

Håland spillede ligesom Solbakken masser af kampe for Norges A-landshold, foruden for Leeds, Manchester City og Nottingham Forest.

Østtyske Uwe Rösler spillede for en lang række tyske klubber, og også Manchester City og Southampton, før han kom til Lillestrøm i Norge, hvor han også blev træner. Siden har Rösler trænet Viking og Molde, inden han rykkede til England igen, hvor han har haft managerjobs i Brentford, Wigan og nu Leeds.

Se også: Her er prisen på FCK's nye svensker

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere