Spillerne langer ud: De tager os som gidsler

- Der er aldrig nogen der er blevet enige af ikke af forhandle, siger landsholdsspilleren Sanne Troelsgaard, der undrer sig over DBU har ’trukket’ stikket i forhandlingerne med spillerne

Sanne Troelsgaard (t.h) ses her sammen med Nadia Nadim. Troelsgaard slår fast, at ingen af spillerne på kvindelandsholdet bliver rige af at spille landsholdsfodbold. Foto: Tariq Mikkel Khan.
Sanne Troelsgaard (t.h) ses her sammen med Nadia Nadim. Troelsgaard slår fast, at ingen af spillerne på kvindelandsholdet bliver rige af at spille landsholdsfodbold. Foto: Tariq Mikkel Khan.

Fronterne er trukket skarpt op mellem DBU og Spillerforeningen i konflikten om en fremtidig rammeaftale for kvindelandsholdet i fodbold.

Uenighederne ved forhandlingsbordet førte tirsdag til, at DBU aflyste EM-revanchen mod Holland på fredag i Horsens. Samtlige 9000 pladserne var solgt, men nu skal publikum have pengene igen.

Aflysningen koster DBU penge, fordi unionen både går glip af entreindtægter og reklameindtægter.

Nu er parterne under ekstremt pres for at lande en aftale inden weekenden, fordi VM-kvalifikationen begynder med udekampen tirsdag i Ungarn.

Landsholdet skal efter planen rejse til Ungarn søndag forud for den første kamp i VM-kvalifikationen. Derfor vil det være mest hensigtsmæssigt, at en aftale er på plads forinden.

Landsholdsprofilen Sanne Troelsgaard, der har deltaget i en række af forhandlingerne, er dybt forundret over DBU har ’trukket’ stikket på nuværende tidspunkt i forhandlingsforløbet, hvor der tirsdag eftermiddag endnu ikke var aftalt nye forhandlinger mellem parterne.

Her har hun indvilget i at besvare en række spørgsmål på mail.

Fribilletter som en del af lønnen
DBU fremstiller det som ultimative krav fra jeres side, at stipendier skal stige med 342 procent over to år – er kravene ultimative?

- Vi er altid klar til at mødes og forhandle. Der er aldrig nogen, der er blevet enige af ikke at forhandle. Og det tager vi selvfølgelig direkte med DBU, hvor meget vi synes er rimeligt. Men sådan nogle procenttal fortæller mere om, hvor lidt der har været i den gamle aftale end om den nye, hvis man rent faktisk kigger på kroner og ører, skriver Sanne Troelsgaard.

Troelsgaard under EM. Foto: Tariq Mikkel Khan
Troelsgaard under EM. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

I den gamle aftale har 18 spillere fået 3-4000 kr. om måneden fra DBU i såkaldte stipendier. Det er det beløb, som spillerne vil have hævet markant til et niveau mellem 7-13.000 kr. for de landsholdsspillere, der skal modtage stipendier. Det er en ordning, der bliver revideret to gange om året af DBU.

I forlanger en stigning på 342 procent over to år i stipendier. Er det rimeligt?

- Vi synes ikke, at man skal forhandle i pressen. Men når en god del af vores løn indtil nu har været fribilletter, er det ikke svært at få vores ønsker til at se store ud.

- Det er ikke rart at blive udsat for, at den slags tal bliver fremstillet på den måde i stedet for at fortælle, hvad hver enkelt spiller ville få.

- Vi forhandler ikke for at blive rige. Og det er der heller ingen, der vil blive med de her aftaler. Det handler om at sikre, at vi kan leve op til vores egne og DBU’s forventninger, når der er knap 70 samlingsdage på landsholdet om året, skriver Sanne Troelsgaard.

DBU tager os som gidsler
Hvad er I villige til at give køb på for at få en aftale?

- Det synes jeg som sagt, at det er klogest at tage med DBU. Der kommer sjældent nogen løsning ud af at forhandle i pressen.

Hvor stort et ansvar har I for, at kampen mod Holland nu er blevet aflyst?

- Vi har været klar til at fortsætte med at forhandle siden søndag aften, uden DBU har ønsket det. Det er dem, der har valgt ikke at forhandle og så i stedet aflyse kampen tirsdag. Det er vi rigtig ærgerlige over, og det virker unødvendigt. Det er vi ked af både på vores og fansenes vegne, og det vil vi gerne undskylde over for alle dem, der er skuffede. Men DBU forsøger at presse os til at spille uden en ny aftale, og det er ikke rimeligt, påpeger Sanne Troelsgaard.

Hvordan vurderer du muligheden for at få en aftalen inden Ungarn-kampen?

- Jeg håber det bedste. Men indtil nu har DBU trukket tiden hele mandag, og nu har de taget os, fansene og vores landskamp som gidsel, mens der dukker ting fra forhandlingerne op i pressen. Og det er ikke der, man forhandler, hvis man rent faktisk vil nå en løsning. Så jeg håber, de vil komme tilbage og snakke med os, skriver hun.

Kommer I til at spille kval-kampen mod Ungarn?

- Det håber jeg, skriver hun.

Hvor befinder I jer rent fysisk i de her dage?

- Vi er alle i Danmark nu. Vi sidder klar til at forhandle og til at gå i kamp, så snart der er en aftale.

Træner I sammen helt for jer selv?

- Vi sørger selvfølgelig for at holde os klar. Vi har ikke opgivet håbet om at spille, og vi står klar til at forhandle. Så nu afhænger det af, om DBU vil det samme, understreger den 29-årige landsholdsspiller, der har en fortid i Haderslev, SønderjyskE, Kolding, Skovbakken og Brøndby. Aktuelt spiller hun for FC Rosengården.

Se også: Historisk krig med spillerne: VM-strejke aldrig sket før

Se også: Kvinderne har fortjent 7,7 mio: DBU vil give dem 2,5 mio

Se også: Derfor eksploderede det: Millionkrig bag landsholds-konflikt

Her kan du sikre dig det 100 siders store magasin Brøndby Biblen:

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen