Spillernes opråb: Besynderlig taktik, DBU

William Kvist opfordrer på vegne af Spillerforeningen til, at der ikke bliver tale om flere mellemløsninger. Nu skal en reel aftale på plads

William Kvist undrer sig over DBU's fremgangsmåde i forhandlingerne. (Foto: Lars Poulsen)
William Kvist undrer sig over DBU's fremgangsmåde i forhandlingerne. (Foto: Lars Poulsen)

Slut med tovtrækkeriet. Det er på tide, at der kommer klarhed og bliver indgået en aftale i stedet for, at forhandlingsforslag bliver ført frem og tilbage via pressen.

Det er budskabet fra William Kvist, der foruden hvervet som viceanfører på landsholdet også er med i Spillerrådet og bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen. På vegne af sidstnævnte har han kastet en bold op i luften, som han meget gerne ser, at modparten griber i løbet af den nærmeste fremtid.

- Dansk fodbold fortjener en afklaring nu inden de kommende forberedelseskampe. De nødvendige nye kollektive aftaler mellem DBU og Spillerforeningen må på plads nu, så forhandlinger ikke bliver udskudt til kvalifikationskampen mod Serbien til juni eller op imod senere kvalifikationskampe, siger Kvist i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

Se også: DBU: Spillerforeningen skal give sig

Se også: Agger & Co. parat til lønnedgang

- I øvrigt er det besynderligt, at DBUs kommunikationschef Jakob Høyer kan udtale, at DBU tilbyder en forlængelse af den hidtidige aftale på et halvt til trekvart år, samtidig med, at DBU ikke vil forhandle med os om det forhandlingsoplæg, vi gav i går, siger Kvist med henvisning til det forslag, som Ekstra Bladet kunne afsløre tidligere mandag.

Det går ud på. at landsholdets spillere er parate til at æde en lønnedgang på tilskuerdelen. I dag modtager spillerne 1,30 kroner for hver tilskuer, der er i Parken til kvalifikationskampe, mens honoraret er en enkelt krone pr. tilskuer til venskabskampe.

Med det nye forslag ville William Kvist og holdkammeraterne være villige til at acceptere en nedgang på 20 øre pr. tilskuer, så aktørerne i rødt og hvidt i fremtiden ville få 1,10 kroner til kval-kampene og 80 øre til de øvrige venskabskampe.

- Vi troede, at DBUs synspunkt var, at de har akutte økonomiske problemer, siger William Kvist.

Landstræner Morten Olsen skal efter planen sætte navn på spillerne til kampene mod USA og Frankrig tirsdag, hvorfor deadline såvel som behovet for en aftale i stigende grad trænger sig på.

Den seneste aftale mellem DBU og Spillerforeningen om vilkårene for A-landsholdet udløb 1. august sidste år.

22 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere