Annonce:
Annonce:

Sponsorer forsvinder fra landsholdstrøjen under VM

Fodboldlandsholdet skal have Qatar-kritiske budskaber på træningstøjet frem mod VM næste år

Sponsornavnene bliver fjernet fra landsholdets træningstøj, så der kan blive plads til Qatar-kritik. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sponsornavnene bliver fjernet fra landsholdets træningstøj, så der kan blive plads til Qatar-kritik. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

To trøjesponsorer fjerner deres navn fra fodboldlandsholdets træningstøj, så der kan blive plads til kritiske budskaber og markeringer, der støtter forbedrede menneskerettigheder i Qatar.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU).

De to sponsorer, Arbejdernes Landsbank og Danske Spil, har hidtil fået eksponering på de træningsdragter, som spillerne bruger under opvarmning og i fritiden.

Men nu skal pladsen altså i stedet bruges på kritik af det omdiskuterede VM-værtsland.

Hvad, der skal stå på trøjerne er endnu uvist, fortæller DBU's administrerende direktør, Jakob Jensen.

- Vi har en meget god dialog med vores partnere, men hvad der kommer til at stå på trøjen, det er for tidligt at sige.

Annonce:

- Nu har vi skabt pladsen til, at vi kan gå ud med et budskab, som kan være passende stærkt - afhængig af situationen på det pågældende tidspunkt, siger Jakob Jensen.

Han fortæller, at DBU vil drøfte, hvilke konkrete budskaber, der skal stå på træningstøjet med sponsorerne og Amnesty International.

Jakob Jensen tror på, at budskaberne vil nå bredt ud, selv om de vil stå på træningstøjet og ikke de spilledragter, som landsholdet benytter under kampene.

- Det tror jeg helt bestemt. I de perioder vi har landsholdssamlinger, pressemøder og er på træningsbanen, så er der kameraer til stede, så er der masser af eksponering af det træningstøj.

- At den eksponering skulle blive mindre op til VM, kan jeg dårligt forestille mig. Så ja, det bliver en massiv eksponering, siger DBU-direktøren.

DBU lover samtidig 'kraftigt' at minimere rejseaktiviteten til Qatar, ligesom unionens sponsorer ikke vil lave kommercielle aktiviteter i landet.

Tirsdag udsendte Amnesty en kritisk rapport om rettighederne for Qatars migrantarbejdere.

Annonce:

Her konkluderede organisationen, at migrantarbejdernes hverdag ofte ikke er forbedret, selv om landet har indført en række lovændringer, der på papiret forbedrer arbejdsforholdene.

Jakob Jensen fortæller, at han ovenpå rapporten har haft fat i både Qatar og Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) for at få nogle svar.

På møder med netop Qatar og Fifa har DBU fået malet et mere positivt billede af situationen i Qatar.

- Jeg er dybt taknemmelig over, at Amnesty bliver ved med at grave og grave. Jeg kan med en vis undren konstatere, at de fakta, der stilles til rådighed fra Supreme Committee i Qatar, adskiller sig meget fra de fakta, som Amnesty stiller til rådighed, på en række punkter.

- Amnestys rapport viser, at det går endnu langsommere, end det vi får at vide fra Supreme Committee, siger DBU-direktøren.

Jakob Jensen tror fortsat på, at DBU kan være med til at ændre forholdene hos den kommende VM-vært til det bedre. Og han vurderer, at trykket vil blive mere intenst det kommende år.

Annonce:

- Det, der kommer til at ske nu, er, at verdens projektører kommer til at stille skarpt på Qatar, siger han.

- Jeg frygter selvfølgelig, at der ikke sker noget, men jeg tror mere på, at der kommer et klarere og mere massivt tryk, efterhånden som det står klart, hvilke lande der skal til VM, og hvad de agter at gøre.

Jakob Jensen erkender samtidig, at det ikke er alle medlemslande i Fifa, der er ligeså optaget af migrantarbejdernes forhold i Qatar.

- Der er 211 medlemmer i Fifa, og 150-160 lande er ikke optaget af den her problemstilling. De synes, at det er underligt, at vi bliver ved med at tale om det. Så det er vanskeligt, men sammen med andre nordiske og europæiske lande bider vi os fast i bordkanten. Det er det, man kan gøre som et lille forbund, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: