Sprudlende Bendtner: Eriksen skylder

Nicklas Bendtner kommer tættere og tættere på en startplads og jagter den også på søndag mod Rumænien

PODGORICA (Ekstra Bladet): Den sorte Adidas-kasket kunne ikke skjule et tilfreds ansigt his Nicklas Bendtner, da sejren over Montenegro skulle evalueres.

På det slidte, men ganske intime stadion i Podgorica, havde landsholdstilbagevendte Nicklas Bendtner fået endnu et indhop.

Skiftet ind i stedet for en Andreas Cornelius, der ikke lige ramte dagen, så helt nærliggende var det selvfølgelig med spørgsmålet om, hvorvidt han forventede en startplads på søndag mod Rumænien?

- Jamen, det bedste man kan gøre er at vise sig frem. Om det er i kort eller lang tid, men man skal have chancen for at vise sig frem.

- Jeg har vist rigtig meget på klubholdet og hvilken type Åge Hareide vælger at spille med, det er hans valg. Det eneste jeg kan gøre, det er at blive ved med at spille godt. Ligesom alle andre, så er det da mit mål at starte inde hver gang og det er det også på søndag, lød det fra Nicklas Bendtner i den lune nat før han fortsatte:

- Men igen: Når du spiller 90 minutter, så har du en chance for at bevise dig over en længere periode, men når man kommer ind i kort tid… jamen hvad fik jeg i dag – en halv time, ikk? Så har du kort tid til at bevise dig, men det er det eneste man kan gøre. At sætte sig selv i en position, hvor man bliver valgt til at starte.

- Du er kommet lidt ind fra siden i denne VM-kvalifikation. Hvordan er du faldet ind i Hareides måde at spille fodbold på?

- Meget af det samme for mig. Det ser du også i dag, hvor jeg kommer ind. Jeg er god til at holde i bolden og får spillet noget fin fodbold. Jeg burde have fået en assist (på Eriksens chance i slutningen af anden halvleg, red) og måske have scoret, men fik hverken frispark eller straffe.

- Og hvad med stemningen. Hørte du brølemonsteret?

- Jaja, men jeg er sgu vant til at få noget smidt i hovedet. Det har jeg prøvet hele karrieren, så det var ikke nyt. Det ændrer ikke så meget.

- Du er som sagt kommet udefra – hvad kan du sige om det nuværende landshold. Hvor meget kvalitet og potentiale er der?

- Vi har utrolig meget talent på holdet. Vi har mange teknisk dygtige spillere, men også mange fysisk stærke spillere.

- Vi har mange spillere, der igen er kommet til udlandet og spiller der. Vi havde en periode med mange hjemlige spillere og det hjælper bare landsholdet, hvis folk spiller ude.

- Jeg synes også, at de talenter, der var på landsholdet i sidste omgang, hvor jeg var der, er blomstret op. De er begyndt at tage noget mere ansvar.

Pione Sisto tryller. Foto: Lars Poulsen
Pione Sisto tryller. Foto: Lars Poulsen
 

- Lige nu har vi et godt landshold, meget harmonisk og velfungerende. Det er selvfølgelig nemt at sige, at vi kommer med tre sejre mens jeg har været med (Polen, Armenien og Montenegro, red.) og folk så anderledes på det i den periode, hvor jeg ikke var med, nemlig i starten af kvalifikationen, hvor det ikke gik så godt.

- Den periode kan jeg ikke forholde til, fordi jeg ikke var en del af den, men nu er jeg her og det går godt. Jeg kan kun sige, at de kampe jeg har oplevet og været med i har været på et højt niveau, lød det med et smil fra Nicklas Bendtner, der heller ikke har tabt selvtilliden i det norske.

- Og hvordan ser du på VM-Chancerne?

- Der skal gå meget galt, hvis ikke vi skal komme i playoff. Men vi skal gøre arbejdet færdigt. Vi skal vinde i Parken mod Rumænien. Vi skal have en god fornemmelse, de danske fans skal have en god fornemmelse på søndag og så mødes vi igen om en måned.

 - Og så står vi i den situation som vi stod i sidst jeg var med, da vi skulle møde Sverige. Som du sikkert ville have spurgt ind til…hahaha.

- Men altså, der skal vi ikke have en gentagelse. Vi står stærkere nu, i en bedre situation – og som sagt, så er der mange spillere på holdet, der får deres kvaliteter langt bedre ud nu, lød det fra Nicklas Bendtner.

- En af dem, der måske folder lige netop det talent ud er Pione Sisto, der havde flere gode aktioner, men måske manglede det afgørende slutprodukt. Det får dog ikke Celta Vigo-spilleren til at tabe modet. For drible? Det vil han bare.

- Der skal bare forsøges. Jeg skal ikke holde noget tilbage, nogle gange lykkes det andre gange gør det ikke, men jeg er ikke bange for at miste bolden. Det er den jeg og det jeg kommer med, lød det med et smil fra den tidligere FCM-spiller, der også havde bemærket Montenegros højtråbende fanleder bag det ene mål.

- Hahaha – ja, ham. Det var enormt. Han var aggressiv, men god til at piske både fans og holdet frem, storgrinede den lille dribler.

Bendtner ved ankomsten til Montenegro. Foto: Lars Poulsen
Bendtner ved ankomsten til Montenegro. Foto: Lars Poulsen

Se også: Efter dansk triumf: Verdensstjernen skred i vrede

Se også: VM-gys: Sådan stiller Danmark op

55 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere