Ståle føler med landsmænd: Folk vil også have mig fyret i FCK

Ståle Solbakken ser visse ligheder mellem Norges kollaps mod Tyskland og den situation hans eget hold står i i FCK

Ikke set værre i Norge i 45 år: 'Udspillet, pinligt, komisk'

Efter Norges 0-6-nederlag i Tyskland så er der kæmpe kritik af nationens udvalgte spillere. Det er ikke set værre i 45 år, lyder det, og det er faktisk så slemt, at landets største avis, VG. nu spørger Ståle Solbakken i Danmark til råds.

Blandt andet vil de vide, om al negativiteten omkring landsholdet går udover spillernes selvtillid.

- Ja, måske. Før i tiden stod 'svaret' i VG og Dagbladet, og nu står det overalt. Min søn siger, at der er folk på Twitter, der vil have mig fyret i FCK efter vores dårlig liga-start, siger Solbakken til avisen.

- Men det kan jeg jo ikke tage mig af. Og spillerne er vant til sociale medier og må tåle det, siger Solbakken.

Norsk nedtur i Tyskland: Foto: AP

doc6wjmhmqbion180d6y65g.jpg

doc6wjlzts1gcivz7u3p5o.jpg 

Ståle Solbakken har selv meldt ud, at han ikke vil forlade FCK i en opbygningstid, men hellere vil skifte væk, når der er et godt grundlag og et nyt hold, der svinger godt. I vinter havde han ellers chancen for at blive norsk landstræner, men takkede nej, så jobbet i stedet gik til Lars Lagerbäck.

Solbakken er sikker på, at Lagerbäck tager nederlaget mod Tyskland med stor ro, for fremtiden ser lys ud. Nederlaget skal ses i større perspektiv.

- Jeg er 100 procent sikker på, at Norge kommer til at være med og kæmpe om en plads ved EM i 2020, siger Solbakken.

- Jeg synes, at Norge har haft fin fremgang frem til nu under Lagerbäck, men det er klart, at vi bliver bombet lidt tilbage med sådan et nederlag. Men dette er noget, der ofte kan ske med helt nye hold, og jeg mærker det også lidt i FCK nu, siger Solbakken.

- Når det først går imod, og 'hierarkiet' ikke har sat sig, midteraksen er helt ny, og der er et nyt stopper-par, så er man hurtigt i problemer, når det ramler sammen, siger Solbakken.

doc6w4yfqnj49g1ky7qgaw2.jpg 

Ifølge Solbakken er det om 12-13 måneder, at midteraksen på det norske landshold skal være på plads, og først her skal det bedømmes. Han peger på, at Joshua King er en god angriber og glæder sig over pillere som Sander Berge, Ole Selnæs, Stefan Johansen og Rune Jarstein, mens han mener, at midterforsvaret og backkæden er det store problem lige nu.

Norge ligger nummer fem i VM-kvalifikationsgruppe C med fem nederlag i otte kampe og en målscore på 8-16. Kun San Marino ligger under Norge i gruppen, og dem møder Norge passende på udebane i næste kamp 5. oktober.

Ståle Solbakken er den mest vindende træner i Danmark nogensinde. Han har siden 2006 ført FCK til syv DM-titler og fire pokal-titler, og der har endda været tid til en smuttur til trænerjob for FC Köln og Wolverhampton dog uden den store succes. Senest har han sagt farvel til sin nærmeste partner i FC København - LÆS MERE HER

Ståle forklarer de seneste nyindkøb:

Tysk massakre: ’Jeg følte mig så lille’

FCK sidder nu til bords med Juventus, Barcelona og Real Madrid

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.