Stjernens kys tog fusen på en hel nation

Amerikansk VM-guldvinder kærtegnede sin kæreste. At denne er af samme køn, er kommet bag på mange

Kelley O'Hara med det amerikanske flag, da triumfen er en kendsgerning. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix
Kelley O'Hara med det amerikanske flag, da triumfen er en kendsgerning. Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Mange gode ting kan siges om det amerikanske landshold, der i weekenden vandt VM i fodbold for fjerde gang i historien.

Én af dem er, at de omfavner mangfoldigheden og for flere af profilernes vedkommende ikke har været bange for at bekende seksuel kulør.

Således var det omverdenen, den del der ellers følger med i deres gøren og laden, bevidst, at folk som Ashlyn Harris, Ali Krieger og Megan Rapinoe for længst er sprunget ud af skabet som homoseksuelle. De to førstnævnte er sågar kærester.

Men at Kelley O’Hara også skulle være det, kom alligevel som en overraskelse for de fleste.

Så slog de Holland i VM-finalen, og midt i fejringen og euforien luntede Utah Royals-stjernen ud til tribunen, fandt sin kæreste og kyssede hende.

Det fik kæberne til at glide ned midt på brystet hos mange iagttagere og kendere af amerikansk fodbold. Og så snart den var kommet derned, gled den på plads, mens armene kom i vejret.

For nok er der konservative rundt omkring, der fortsat slår korsets tegn for sig, når de hører om homoseksuelle, men generelt har der været bred opbakning til og jubel omkring O’Haras kys.

Flere aviser har skrevet om episoden, mens kysset naturligvis har spredt sig som en steppebrand på de sociale medier.

- Billie Jean King var den første kvindelige sportsudøver, der stod frem som homofil, men først efter at have været ude i en søgsmål i 1981. Det skadede hendes imgage. Kelley O’Hara, der ikke var sprunget ud, løb ud til tribunen og kyssede kæresten. Vi er kommet langt, skriver Glamour-skribenten Jill Gutowicz på Twitter.

- Det er det smukkeste, jeg nogensinde har set, skrev en anden Twitter-bruger. Store ord. Især fordi danske Pernille Harder tidligere i VM-slutrunden var genstand for et lignende kys, da hendes svenske kæreste, Magdalena Eriksson, fejrede, at Sverige havde spillet sig i kvartfinalen.

Trådte hun på flaget med vilje?
Pudsigt nok fulgte episoden i kølvandet på den i USA suverænt mest diskuterede sekvens, da føromtalte Rapinoe midt i fejringen kom til at træde på det amerikanske flag.

Et flag må ikke ligge på jorden, og gud nåde og trøste den, der træder på det. Især i vorherres eget land, USA.

Læs også: Se også: Model afslører stjernens klamme beskeder

Læs også: Se også: Legenden jubler: Her leverer hun VM's bedste redning

Det har Rapinoe fået at mærke. Især fordi stjernen har været ude i skarpe vendinger og kritisere præsident Donald Trump og åbent erklære, at hun i hvert fald ikke skulle nyde noget af at besøge ham og Det Hvide Hus, hvis USA ville gå hen og vinde VM.

En holdning flere holdkammerater efterfølgende har bakket op om – og som kombineret med flaget, der blev trådt på, er blevet betragtet som noget nær landsforræderi.

Især Jonathan Gilliams kommentar kort efter VM-finalen var markant.

- Man bør være bekymret af denne upatriotiske og narcissistiske opgørsel. Megan Rapinoe er hverken en helt eller en rollemodel. Jeg genså hele fejringen på banen. Rapinoe ville ikke have noget som helst med det amerikanske flag at gøre – før hun trådte på det. Det er frastødende, tweetede den tidligere Navy Seal, FBI-agent og forfatter.

Nu så det mere ud som om hun i selskab med Allie Long ved en fejl kom til at tabe det, da de sammen med angrebsstjernen Alex Morgan gik i gang med en indstuderet dansescene foran tilskuerne. Kelley O’Hara var dog hurtigt til stede og samlede Stars and Stripes op.

Læs også: Se også: Lesbisk boom - springer ud på stribe

Læs også: Se også: VM-stjernens private mareridt: Derfor måtte hun kysse sin mand

Læs også: Se også: Den glade vanvid: Hun får Karius til at se godt ud

Foto: Finn Frandsen/Polfoto Sport og Spil KÆMPE Laudrup-interview: - Jeg synes altså kæden falder helt af

Belgiske Eden Hazard skal skabe begejstring på Bernabéu, når Real Madrid i den kommende sæson skal revanchere sig. Foto: Sergio Pérez/Ritzau Scanpix Sport og Spil Real Madrids vilde sommershopping: Dyreste nogensinde

Ståle Solbakken har været på rov i Superligaen. Tre spillere har han hentet hos konkurrenter - senest Jens Stage i AGF. Foto: Olivia Loftlund Sport og Spil Derfor går Ståle på rov hos konkurrenterne

47 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere