Annonce:
Annonce:

Stjernetræf i Parken

Spanien smadrede Slovakiet og bliver toer i gruppe E, da svenskerne tog sejren helt til sidst mod Polen. Spanierne møder derfor Kroatien i Parken på mandag

Morata brændte straffe i kampen mod Slovakiet, inden holdkammeraterne scorede fem mål.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold
Følg EM 2021

Her kan du se alle de danske landsholdsspilleres lønninger (+)

Der er dømt stjernetræf i Parken mandag klokken 18 i ottendedelsfinalen.

VM-sølvvinderen Kroatien med stjerner som Luka Modric, Ivan Perisic og Mateo Kovacic møder Spanien i Parken. Det spanske landshold har blandt andre Barcelona-stjernerne Pedri, Jordi Alba og Sergio Busquets på holdet.

Real Madrid-stjernen Luka Modric og Kroatien møder Spanien på mandag på Østerbro. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix
Real Madrid-stjernen Luka Modric og Kroatien møder Spanien på mandag på Østerbro. Foto: Lee Smith/Ritzau Scanpix
 

Efter to uafgjorte kampe ved EM kom Spanien på tavlen med sin første sejr og banede sig sikkert videre til slutrundens ottendedelsfinaler.

Sejren på 5-0 over Slovakiet endte med at placere Spanien på gruppe E's andenplads, da Sverige samtidig slog Polen med 3-2 og sikrede førstepladsen.

Dermed ligger det fast, at Spanien i sin ottendedelsfinale møder Kroatien i København på mandag.

Samtidig betød det store nederlag til Slovakiet, at holdet er ude af turneringen, da det ikke længere kan blive blandt de fire bedste treere.

Annonce:

Spanien dominerede stort set fra start til slut og sikrede sig turneringens hidtil største sejr.

Det var selv om, at spydspidsen Álvaro Morata igen havde en uheldig dag. Han har trods målet mod Polen fået hårde vurderinger for flere af sine seneste præstationer, og allerede efter ti minutter fik kritikkerne ny brændsel til bålet.

De spanske stjerner skal en tur til København på mandag. Foto: Julio Munoz/Ritzau Scanpix
De spanske stjerner skal en tur til København på mandag. Foto: Julio Munoz/Ritzau Scanpix
 

Spanien fik efter VAR-eftersyn tilkendt straffespark, og Moratas forsøg fra 11 meter blev snuppet af den tidligere Esbjerg-keeper Martin Dúbravka.

Dubravkas mål blev i perioder udsat for stormløb i opgørets første del, men efter at have holdt stand i en halv time, gik målmanden på et splitsekund fra rollen som helt til skurk.

Pablo Sarabia hamrede bolden på overliggeren fra kanten af feltet, og da riposten dalede ned foran mål, boksede keeperen bolden i eget mål, da han ellers forsøgte at vifte den over tværribben.

Annonce:

Spanien var dog ingenlunde tilfreds og fortsatte med at jagte mål. Det andet faldt på grænsen til pausefløjtet, da Aymeric Laporte med et veltimet hovedstød udnyttede en høj servering fra Gerard Moreno.

Den sidste spænding forduftede, da Pablo Sarabia udnyttede Jordi Albas indlæg ti minutter efter pausen, og Slovakiet havde nu brug for at score flere mål for at leve videre i turneringen.

Men i stedet nærmede slovakkerne sig ren opløsning, og Ferrán Torres øgede til 4-0 med en smart hælscoring midtvejs i halvlegen - minuttet efter han havde erstattet Morata.

20 minutter før tid blev også Juraj Kucka noteret for et selvmål, og så var der dømt ydmygelse. Spanien skruede dog ned for angrebslysten og cruisede storsejren hjem derfra.

Kæmpe målmandsbrøler af Martin Dubravka mod Spanien - se den her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: