'STORE PATTER!' Landsholdet trækker igen overskrifter med kampråb

Kommunikationschefen i DBU mener, at spillerne må synge, hvad de vil, og at sagen ikke skal køres op igen

Landsholdet var - forståeligt - i meget højt humør efter sejren over Irland i fjor.
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Dansk Boldspil-Union (DBU) bakker op om det seneste klip på fodboldlandsholdets Facebook-profil, hvor spillerne efter 1-0-sejren over Panama råber 'store patter' i forbindelse med et kampråb.

Det slår DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, fast.

- Det er op til landsholdet, hvad de vil synge efter sejren, og det har hele tiden været vores holdning, siger Jakob Høyer.

I december var emnet fremme, efter at landsholdet kvalificerede sig til VM. Efter kvalifikationen blev der også publiceret en video på de sociale medier, hvor spillerne afsluttede sejrssangen med at råbe 'store patter'.

Efterfølgende blev det kritiseret fra flere sider, og blandt andre fremsatte foreningen Everyday Sexism Project Danmark kritik.

- Jeg er med på, at det for nogle kan virke mærkeligt. Jeg lægger også mærke til, at der er mange, der synes, det er fint, og at vi ikke skal gøre en større sag ud af det.

- For mig er det afgørende, at der ikke er noget nedladende i det, og at det her er en sejrssang, der bliver sunget mange steder i dansk fodbold - fra Serie 5 til Superligaen og på diverse landshold gennem tiden, siger Jakob Høyer.

Tidligere fredag kaldte formanden for DBU Fodboldens Etiske Råd, Per Larsen, det for et 'koks', at landsholdet igen synger om 'store patter' i et klip, der lægges ud til offentligheden.

- Vores anbefaling fra december vil jeg jo betragte som en løftet pegefinger af en art. At DBU selv lægger klippet ud, synes jeg, virker som et koks.

- Yderligere vil jeg ikke konkludere. Jeg vil dog sige, at det undrer mig.

- Men der er mange mennesker, der er involveret i det her, så det er måske en medarbejder, der er begejstret for, at det er lykkedes os at besejre Panama, som har lagt det ud, siger Per Larsen til BT.

Hør sejrsråbet her:

Store patter: Sådan fejrede landsholdet sejren over Irland

Derfor synger håndboldherrerne ikke 'store patter'

'Store patter' diskuteret til bunds: Her er dommen over landsholdet

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+