Storkampe og mange millioner: Så meget står på spil for Danmark

Åge Hareide vil først fredag afsløre, hvem der bliver vikaranfører i stedet for skadede Simon Kjær

Åge Hareide i højt humør under torsdagens pressemøde i Cardiff. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide i højt humør under torsdagens pressemøde i Cardiff. Foto: Lars Poulsen
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

CARDIFF (Ekstra Bladet): Der står en puljesejr, oprykning til fodboldens fornemste selskab og 11 mio. kr. på spil, hvis Åge Hareides mandskab kan vinde fredagens opgør i Nations League mod Wales.

En sejr vil nemlig sikre Danmark førstepladsen i gruppen og oprykning til gruppe A, hvor de bedste nationer hører til.

- Det er en finale om førstepladsen i gruppen. Wales er et godt hold, der vil spille fodbold, hvis vi lader dem gøre det. Får de plads til det, er de gode, siger Åge Hareide.

Selv om Danmark vandt det omvendte opgør 2-0, venter landstræneren en helt anden kamp på Cardiff City Stadium fredag aften, hvor alle 33.000 pladser er solgt.

- De virkede lidt trætte i Aarhus, fordi de havde spillet mod Irland, før vi mødte dem. Jeg forventer, at de er langt mere aggressive på hjemmebane, fastslår Åge Hareide.

Han mener, at det er vigtigt for holdets udvikling med oprykning til A-gruppen, hvor nationer som Frankrig, Spanien, England og Belgien er blandt nationerne i det bedste selskab.

- Det vil være meget vigtigt for udviklingen af holdet, hvis vi rykker op i A-gruppen, fastslår landstræneren, der endnu ikke vil løfte sløret for, hvem der bliver vikaranfører i fraværet af Simon Kjær.

- Jeg har først brug for en anfører fredag. Derfor behøver jeg ikke svare på spørgsmålet i dag, lyder det fra Åge Hareide.

Han peger på, at nøglen til dansk gruppesejr og succes i Nations League afhænger af hans to sidekammerater fra pressemødet – Kasper Schmeichel og Christian Eriksen.

- Vi vil gerne frem og skabe chancer. Angribe vores modstander, det er den bedste måde, vi kan forsvare os på.

- Kasper har været meget stærk i år og spillede et fantastisk VM. Han får også stor hjælp fra forsvaret. Offensivt har Christian Eriksen i mange tilfælde været afgørende for os.

- De to skal præstere igen, så ser det godt ud for os mod Wales, siger Åge Hareide

Kasper Schmeichel og Christian Eriksen var også en del af landsholdets pressemøde forud for fredagens kamp mod Wales i Cardiff. Foto: Lars Poulsen
Kasper Schmeichel og Christian Eriksen var også en del af landsholdets pressemøde forud for fredagens kamp mod Wales i Cardiff. Foto: Lars Poulsen
 

Anklager slår kontra mod Bendtner: Vil skærpe fængselsstraf

Godt nyt til AGF-fans: Afgørelse om stadion til 400 millioner nærmer sig

Stor oversigt over Superliga-trænernes løn: Ståle sprænger banken

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind