Stort comeback: Holland hentede gruppesejr

På to mål i de sidste fem minutter sikrede Holland 2-2 ude mod Tyskland og vandt gruppe A i Nations League

Holland vandt en svær gruppe. På to sene scoringer fik de 2-2 ude mod Tyskland. Foto: Martin Meissner
Holland vandt en svær gruppe. På to sene scoringer fik de 2-2 ude mod Tyskland. Foto: Martin Meissner
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Hollands fodboldlandshold har igen noget at fejre. I sommer glimrede "Oranje" ved sit fravær ved VM, men næste sommer har holdet chancen for at vinde Nations League.

Mandag aften blev det en kendsgerning, at Holland vinder gruppe A på det højeste niveau i turneringen, efter det blev 2-2 ude mod Tyskland. Dermed er Holland klar til semifinalerne i sommeren 2019.

Tyskland styrede ellers mod en sikker og fortjent sejr, men to hollandske mål i de sidste fem minutter sendte Holland i top med syv point.

Gruppens tredje hjul, Frankrig, sluttede også på syv point, men var dårligere indbyrdes mod Holland.

Dermed fik det altså stor betydning, at Holland i fredags slog Frankrigs verdensmestre med 2-0. Da nationerne mødtes i Frankrig vandt hjemmeholdet 2-1.

Derfor kunne Holland mandag nøjes med uafgjort for at vinde gruppen.

Allerede inden kampen stod det klart, at Tyskland med sin sidsteplads rykker et niveau ned, men for nationens selvforståelse var det vigtigt at komme på tavlen med en sejr i fjerde forsøg i turneringen.

Tyskernes ærgerrighed viste sig fra begyndelsen af opgøret, og det kunne aflæses på måltavlen i form af stillingen 2-0, kort før det 19. minut var rundet.

Efter otte minutter viste angriberen Leipzig-angriberen Timo Werner noget af den skarphed, han manglede under sommerens VM. Efter kvikt tysk opspil tog han bolden ned med hovedet og halvflugtede den i mål fra cirka 20 meter.

Ti minutter senere øgede Leroy Sane, der blev sorteret fra VM-truppen, til 2-0. Han fik en stikning i dybden, tog et par træk uden for feltet og sendte bolden ind ved modsatte stolpe.

I kampens resterende del var Holland mest på bolden, men tyskerne var godt organiserede og lod ikke modstanderen komme frem til mange nævneværdige forsøg.

Det skulle dog ændre sig i slutfasen. Fem minutter før tid sørgede Quincy Promes for ny spænding, da han fra kanten af feltet sendte bolden i mål til 1-2 efter en tysk opspilsfejl.

Det skabte nervøsitet i det tyske felt, og i dommerens tillægstid gav det en chance til Liverpool-forsvareren Virgil van Dijk, der scorede sikkert til 2-2.

Dermed sluttede det hele i hollandsk jubel og stor skuffelse for Tyskland, der blot hentede to point i fire kampe.

Norsk succes
Det norske fodboldlandshold har i dette efterår haft pæn succes i Nations League.

Mandag sikrede Norge sig oprykning fra tredje til andet lag i turneringen, da det udebane lykkedes at slå Cypern med 2-0.

Dermed slutter landstræner Lars Lagerbäcks mandskab foran Bulgarien, Cypern og Slovenien i gruppespillet.

Angriberen Ola Kamara blev dobbelt målscorer for de norske gæster på middelhavsøen mandag aften.

Ti minutter før pausen blev Kamara headet fri foran mål af Omar Elabdellaoui og skulle blot sætte foden på bolden for at bringe gæsterne i front.

Umiddelbart efter pausen dirigerede angriberen fra Los Angeles Galaxy et hjørnesparksindlæg over stregen til 2-0.

Ti minutter før slutfløjt blev Cyperns midtbanespiller Valentinos Sielis udvist med direkte rødt efter en glidende tackling med knopperne forrest.

Før mandagens kampe lå Norge og Bulgarien side om side med hver ti point i gruppen, men bulgarerne må nøjes med andenpladsen efter 1-1 hjemme mod Slovenien. Slovenerne slutter sidst i gruppen og rykker ned i fjerde lag i Nations League.

Med gruppesejren har Norge også givet sig selv en ekstra chance for at spille sig til EM i 2020. Norge deltog senest ved en slutrunde i 2000, da der var EM i Holland og Belgien.

Gab! Men Danmark holdt nullet og sluttede året uden nederlag

Trist nyhed inden landskamp: Druknet turist var fodboldfan

Danske Mads' kometkarriere: Nu henter han spillere for 400 millioner

Real Madrid ville have ham – og så brækkede han benet

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind