Succesfulde individualister giver Olsen positiv energi

Michael Krohn-Dehli og Christian Eriksen er mødt op i landsholdslejren med stor klubsucces i bagagen.

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)

Mismodet bredte sig omkring det danske fodboldlandshold efter de to 0-0-kampe mod Albanien og Armenien i september.

Især i udekampen mod armenierne savnede landsholdet inspiration og evnen til at skabe chancer, men noget tyder på, at der er lys forude.

De to offensive profiler Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli er mødt op i landsholdslejren med bragende klubsucces i bagagen, og nu håber landstræner Morten Olsen, at det vil kunne ses på banen mod Portugal på torsdag.

- Det giver noget positiv energi, og de kommer med god selvtillid efter nogle gode oplevelser. Det har været fint at se.

- Krohn-Dehli har i de seneste kampe bevist over for Sevillas træner, at det var en dårlig idé, at han i en periode så bort fra ham, siger Morten Olsen.

Michael Krohn-Dehli brillerede i weekenden med både mål og oplæg, da Sevilla besejrede mægtige Barcelona.

Og søndag sendte Christian Eriksen to direkte frispark i nettet for Tottenham, som spillede uafgjort med Swansea i Premier League.

- Frisparksmål og dødbolde kan afgøre kampe. Vi fik selv otte hjørnespark nede i Armenien, hvor Christian ikke var med, og hvor vi ikke fik noget ud af det. Det er ikke godt nok.

- Hvis du presser modstanderen og får de dødbolde, så ser man jo gang på gang, at det er dem, der afgør det, siger Morten Olsen.

Han forventer sig meget af samarbejdet mellem de to teknikere, som nu bliver genoptaget efter Eriksens skadespause i landskampene i september.

- Når man har spillet en lang række landskampe sammen, som de to har, så har man en indbyrdes relation som fodboldspiller. Det er det, et landshold lever af, fordi vi ikke er samlet så tit, siger Morten Olsen.

Danmark møder Portugal i Braga torsdag aften og spiller søndag en testkamp mod Frankrig i København.

1 kommentar
Vis kommentarer