Superstjernens attitude deler vandene: Det var barnligt, Zlatan!

Den svenske fodboldstjerne er ankommet til Los Angeles og overvejer nu comeback på landsholdet, men svenske kommentatorer er ikke begejstret for superstjernens udtalelser på sit første pressemøde

Superstjernens attitude deler vandene: Det var barnligt, Zlatan!

SNTV: Zlatan modtaget af syngende, jublende fans i Los Angeles efter skifte til LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic åbnede døren på klem for et landsholdscomeback, da han fredag holdt sit første pressemøde i sin nye klub, Los Angeles Galaxy.

På mødet afviste den 36-årige svensker først at svare på spørgsmål om emnet. Men direkte adspurgt om, hvad han ville svare, hvis landstræner Janne Andersson strakte hånden ud, svarede Ibrahimovic:

- Jeg er meget stolt over at være svensk. Jeg er det nye Sverige. Jeg har sat Sverige på kortet. Folk ved, hvad Sverige er takket være mig.

- Hvis han har brug for mig, og jeg ved, jeg kan gøre det, jeg vil gøre, og hvis jeg er 100 procent ... døren er åben, siger Zlatan på pressemødet.

Ibrahimovic, der har vundet adskillige trofæer med en lang række af Europas bedste fodboldhold, mener, at Janne Anderssons hold ikke har opnået noget endnu.

Foto: SNTV / Skærmfoto
Foto: SNTV / Skærmfoto
 

- Han har formået at få holdet med til VM. De siger, det er godt. For mig er det godt, når man vinder VM, og det er ikke begyndt endnu, siger Zlatan.

- At være med til VM er en selvfølgelighed i mit hoved. Det er der, det sjove begynder. Det er nu, den store scene begynder. Alt indtil nu har været opvarmning.

Men så kom følgende udtalelse, som ikke ligefrem vinder respekt alle steder i Sverige.

- Han (Sveriges landstræner) burde fokusere på holdet og ikke på mig. Hvis du taber to kampe, skal du ikke fokusere på mig, selvom du får spørgsmål om mig, sagde Zlatan i forbindelse med sin snak om det svenske landshold og sit eget mulige comeback.

Den kommentar falder flere kommentatorer for brystet i Sverige. Aftonbladets kronikør Johanna Fränden er i hvert fald ikke begejstret for landsmandens udtalelser.

- At Zlatan udfordrer sin chef til duel i stedet for at rose ham, er både barnligt og meget lidt underholdende, skriver Fränden i sin klumme og fortæller også, at hun personligt har talt med flere svenske landsholdsspiller, som udenfor citat har fortalt, at landsholdet er blevet bedre, siden Zlatan stoppede, fordi de nu selv var nødt til at træde mere i karakter for holdets skyld.

Zlatan træner i LA. Foto: Ritzau Scanpix/ Ringo Chiu
Zlatan træner i LA. Foto: Ritzau Scanpix/ Ringo Chiu
 

Den svenske kronikör bakkes op af den svenske fodboldekspert Olaf Lundh, der heller ikke forstår Zlatans udtalelse, han peger på, at er der noget, den nuværende landstræner Janne Andersson netop har gjort, så er det at undgå at tale om den svenske angriber.

- Hvis Zlatan virkelig vil spille ved VM, så synes jeg, det er en meget uheldig udtalelse. For han har spillet to VM-kvalifikationer uden at kvalificere Sverige til VM, og nu er Sverige jo kvalificeret til VM - uden Zlatans hjælp.

- Han siger, at Janne Andersson bør fokusere på holdet og ikke ham, men er der noget, som Janne netop har gjort, så er det at fokusere på sit hold og ikke Zlatan. Janne ønsker ikke spørgsmål om angriberen, forklarer Lundh, som tvivler på, at Zlatan er med til VM for Sverige.

Om vores naboer mod øst kan bruge ham, er en anden sag. Euforien er ikke i top hos de blå/gule efter to nederlag i de netop overståede VM-optaktskampe, hvor Chile vandt 2-1 og Rumænien også besejrede Sverige med 1-0.

Det har fået flere fans til at sukke efter angriberen, men om det ender med en forbrødring, må tiden vise.

Foto: Jayne Kamin-Oncea/Ritzau Scanpix
Foto: Jayne Kamin-Oncea/Ritzau Scanpix
 

Hysteri i L.A: Zlatan er ankommet

Lyn-debut til Zlatan: - Vi taler ikke om et normalt, dødeligt menneske

Lige foran politistationen: Zlatan i p-plads-bommert