Suspenderer Pakistans og Tchads fodboldforbund

Fodboldforbundene i Tchad og Pakistan er suspenderet af Fifa, og de to nationers landshold kan ikke spille

Det er anden gang på fire år, at Det Pakistanske Fodboldforbund bliver suspenderet af Fifa. Foto: Walter Bieri/Ritzau Scanpix
Det er anden gang på fire år, at Det Pakistanske Fodboldforbund bliver suspenderet af Fifa. Foto: Walter Bieri/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) meddeler onsdag, at Pakistans og Tchads fodboldforbund er blevet suspenderet. Dermed kan de to nationers landshold eller fodboldklubber ikke deltage i internationale konkurrencer.

Det skyldes, at begge forbund på nuværende tidspunkt ledes af folk, som Fifa ikke kan acceptere.

I Tchad har landets regeringsmyndigheder haft en betydelig indblanding i forbundets anliggender, og derfor har Fifa valgt af suspendere det afrikanske land.

Regeringens indblanding har også betydet, at landsholdet er blevet udelukket fra kvalifikationen til Africa Cup og Nations.

I Pakistan har en gruppe fodboldfolk overtaget Det Pakistanske Fodboldforbunds (PFF) hovedkvarter, som har base i byen Lahore.

Fifa kalder overtagelsen for en ulovlig besættelse, og af den grund er Pakistan også suspenderet.

Suspenderingen af PFF bliver ophævet, når Fifa har modtaget en bekræftelse på, at forbundets lokaler, konti og kommunikationskanaler er under den normale ledelses kontrol.

I 2017 blev Pakistan også udelukket fra international fodbold. Dengang var årsagen, at fodboldforbundets kontorer samt konti var blevet kontrolleret af en person ansat af en domstol, hvilket i henhold til Fifas regler er ulovligt.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind