Suveræn i semi: Her er Danmarks finale-modstander

Holland er klar til EM-finalen, efter værterne torsdag vandt 3-0 over England i semifinalen

Foto: AP
Foto: AP

De hollandske fodboldkvinder vant 3-0 over England i EM-semifinalen, og bliver dermed holdet, som Danmark skal møde i finalen søndag.

Danmark har spillet mod værterne fra Holland tidligere i turneringen, og der blev det til et knebent 0-1 nederlag til Danmark.

Danmark kan altså igen forberede sig på at stå overfor en orange mur, når finalen spilles søndag, da de danske fans nok kommer i betragteligt undertal.

Hollands Vivianne Miedema åbnede for det hollandske bal efter 22 minutter.

Hun kom højest på et indlæg, og hun kunne nemt heade bolden i modsatte hjørne af, hvor den engelske keeper havde placeret sig.

Efter 62 minutter fik hollænderne lidt engelsk hjælp. En af de engelske spillere fik slet ikke headet hårdt nok til bolden, så den endte i tomrummet mellem målmanden og forsvaret.

Daniëlle van de Donk var hurtig, og hun opsnappede den løse bold og prikkede den ind til 2-0.

Det tredje mål i overtiden var englænderne igen ikke helt uden skyld i. En hollandsk afslutning fra en spids vinkel ramte engelske Millie Brights ben og smuttede i mål.

3-0 blev resultatet, og nu er der et par dages hviledag, inden medaljerne skal fordeles mellem Holland og Danmark søndag.

’Du har bare at afgøre det, inden jeg skal sparke’

Hun blev Danmarks EM-helt: Jeg tænkte bare ’ikke straffe’