Annonce:
Annonce:

Svarer igen på dansk trøje-protest: - Det passer ikke!

Danmarks sorte VM-trøje, der ifølge Hummel skal ses som 'et omvandrende sørgebind', har nu fået VM-værterne op af stolen. De er langt fra enige i kritikken og beordrer nu DBU til at tage fat i sin trøjesponsor

Danmarks sorte tredjetrøje går nu lige nu verden rundt. Foto: Lars Poulsen
Danmarks sorte tredjetrøje går nu lige nu verden rundt. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Danmarks skjulte budskab på VM-trøjerne har gennem onsdagen turneret i alverdens internationale medier, og det har nu fået VM-arrangørerne til at reagere.

De er således ikke enige i påstanden fra DBU's trøjesponsor, Hummel, om, at VM-slutrunden 'har kostet tusindvis af menneskeliv', og de forventer nu, at DBU vil tage fat i deres danske trøjesponsor.

De insisterer samtidig på, at de faktisk har forbedret arbejdsvilkårene for migrantarbejderne i landet markant. Det udtaler en talsmand for Qatar Supreeme Committee ifølge flere medier, herunder Sky Sports

Udtalelsen kommer, efter Dansk Boldspil-Union og Hummel tirsdag over for TV 2 afslørede, at den sorte danske tredjetrøje havde et skjult budskab. Trøjen skal ifølge Hummel ses som et omvandrende sørgebind og som en protest mod Qatar og deres syn på menneskerettighederne.

Annonce:

- Sort. Farven på sorg. Den perfekte farve til Danmarks tredjetrøje til dette års VM. Selvom vi støtter det danske landshold hele vejen, skal dette ikke forveksles med støtte til en turnering, der har kostet tusindvis af mennesker livet. Vi ønsker at komme med et statement om Qatars syn på menneskerettigheder og deres behandling af de migrantarbejdere, der har bygget landets VM-stadioner, lyder det fra Hummel.

Og det er det, som er faldet VM-værterne for brystet, og som de nu går i rette med.

I udtalelsen siger de blandt andet:

- (...) Af den grund bestrider vi Hummels påstand om, at denne turnering har kostet tusindvis af mennesker livet. Desuden afviser vi helhjertet bagatelliseringen af ​​vores forpligtelse til at beskytte sundheden og sikkerheden for de 30.000 arbejdere, der byggede Fifa World Cup-stadioner og andre projekter relateret til turneringen.

- Det bør altid påhvile landene at gøre mere for at beskytte folks rettigheder over hele verden, også i Danmark. SC's arbejde er anerkendt af adskillige aktører i det internationale menneskerettighedssamfund som en model, der har skabt fremskridt og forbedret liv.

- Vi opfordrer indtrængende DBU til præcist at formidle resultatet af deres omfattende kommunikation og samarbejde med SC, og til at sikre, at dette bliver præcist formidlet til deres partnere i Hummel.

Annonce:

Hummel og DBU har udover budskabet med den sorte trøje også valgt at nedtone logoerne gevaldigt på alle tre trøjer - den røde, den hvide og den sorte. Det er gjort, fordi de ikke ønsker at eksponere sig selv under slutrunden i Qatar.

Ekstra Bladet har sent onsdag aften været i kontakt med Dansk Boldspil-Unions kommunikationschef, Jakob Høyer, der oplyser, at de ikke har flere kommentarer for nuværende.

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra Hummel.

Udtalelse fra Qatar Supreeme Comitte

- Siden vi vandt retten til at være vært for FIFA World Cup, har SC arbejdet flittigt sammen med Qatars regering for at sikre, at turneringen leverer et varigt socialt eftermæle.

- Vores forpligtelse til dette eftermæle har bidraget til betydelige reformer af arbejdssystemet, der vedtager love, der beskytter arbejdernes rettigheder og sikrer forbedrede levevilkår for dem.

- Gennem vores samarbejde med UEFA Working Group og forskellige andre platforme ledet af FIFA og andre uafhængige grupper, har vi engageret os i en robust og gennemsigtig dialog med DBU. Denne dialog resulterede i en bedre forståelse af de fremskridt, der er gjort, udfordringerne, og den arv, vi vil levere efter 2022.

- Af den grund bestrider vi Hummels påstand om, at denne turnering har kostet tusindvis af mennesker livet. Desuden afviser vi helhjertet bagatelliseringen af ​​vores ægte forpligtelse til at beskytte sundheden og sikkerheden for de 30.000 arbejdere, der byggede FIFA World Cup-stadioner og andre turneringsprojekter. Det samme engagement strækker sig nu til 150.000 arbejdere på tværs af forskellige turneringstjenester og 40.000 arbejdere i serviceindustrien.

- Det bør altid påhvile landene at gøre mere for at beskytte folks rettigheder over hele verden, også i Danmark. Overvågningsudvalgets arbejde er anerkendt af adskillige enheder inden for det internationale menneskerettighedssamfund som en model, der har skabt fremskridt og forbedret liv. Qatars reformer er anerkendt af ILO (FN's arbejdsorganisation, red.) og ITUC (Det Internationale Transportarbejderforbund, red.) som et sammenligningsgrundlag i regionen. Som ethvert land er fremskridt i disse spørgsmål en rejse uden en målstreg, og Qatar er forpligtet til den rejse.

- Vi opfordrer indtrængende DBU til præcist at formidle resultatet af deres omfattende kommunikation og samarbejde med SC, og til at sikre, at dette er præcist kommunikeret til deres partnere i Hummel.

Kilde: Sky Sports

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Læs også:

Intern uro i FCK-toppen: Millionærer i magtkamp

Flere kvæstede: Brøndby-hooligans overfaldt deres egne

Sådan endte kvinder hos voldtægtssigtet topspiller

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Vi har et samfund, hvor systemet er blevet vigtigere end borgeren

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: