Svensk hån: Kommer Danmark til torsdagens kamp?

En svensk klummeskribent joker med, om Danmark overhovedet møder op til torsdagens ligalandsholdskamp - og så anser deres landstræner, at vi er på niveau med Estland

Danmark og Sverige spiller på torsdag ligalandsholdskamp i Abu Dhabi, men svenskerne er spændte på, om vi møder op og sammenligner os med Estland. Foto: Bildbyraan Photo Agency/ LUDVIG THUNMAN
Danmark og Sverige spiller på torsdag ligalandsholdskamp i Abu Dhabi, men svenskerne er spændte på, om vi møder op og sammenligner os med Estland. Foto: Bildbyraan Photo Agency/ LUDVIG THUNMAN

- Sverige har gennemført den næstsidste træning på januar-turen før kampen mod Danmark på torsdag. En kamp, som afslutter turen, hvis altså Danmark kommer til kampen?

Sådan indleder Expressens klummeskribent Daniel Kristofferson sin kronik forud for torsdagens kamp mellem Danmarks og Sveriges ligalandshold i Abu Dhabi.

Han henviser naturligvis til det seneste opgør mellem Danmark og Sverige, der blev aflyst, da de danske fodboldkvinder ikke kunne blive enige om en aftale med forbundet og derfor udeblev.

Siden har svenskerne appelleret dommen, hvor Danmark blot er blevet taberdømt og har fået en lille bøde. De har desuden netop krævet 1,5 millioner kroner i erstatning.

- Lidt herlig tændvæske mellem Danmark og Sverige altså. Det er en anelse infekteret mellem Sverige og Danmark, lyder det derfor videre i klummen.

Ekstra Bladet har forsøgt at høre DBU, hvad de siger til svenskernes krav om erstatning, men DBU har ingen kommentarer og henviser blot til, at de afventer UEFAs afgørelse.

Der er hældt tændvæske på opgøret mellem Danmark og Sverige på torsdag. Foto: Kollage/Julie Sørensen
Der er hældt tændvæske på opgøret mellem Danmark og Sverige på torsdag. Foto: Kollage/Julie Sørensen
 

Svenskerne ikke tilfredse: Nu kan der vente Danmark million-straf

Kræver hård straf til Nadim og co.: Her er DBU's svar til svenskerne

Torsdag gælder det altså i første omgang de to mandlige ligalandsholds opgør, og her skifter Sverige hele holdet ud i forhold til deres 1-1-kamp mod Estland i søndags.

- Vi følte jo, at der er mange spillere, der er meget jævnbyrdige. Truppen er meget jævn som helhed. Desuden følte vi, at Estland og Danmark er nogenlunde sammenlignelige modstandere, så dem der ikke startede mod Estland, de starter nu, siger landstræner Janne Andersson.

SVERIGES FORVENTEDE STARTOPSTILLING MOD DANMARK
Sverige (4–4–2): Jacob Rinne – Johan Larsson, Sotirios Papagiannopoulos, Jacob Une Larsson, Rasmus Lindkvist – Ken Sema, Jesper Karlström, Oscar Lewicki, Kerim Mrabti – Kalle Holmberg, David Moberg Karlsson.

Torsdagens kamp mellem Sverige og Danmark spilles klokken 17.45, og det bliver ikke 2018s eneste kamp mellem de to nationer. I kvindernes VM-kvalifikation venter et opgør i Viborg 4. september, og så er der også netop aftalt en kamp mellem de to nationers mandlige A-landshold.

- Det bliver sjovt at møde et naboland på et forhåbentlig udsolgt Friends Arena. Det bliver meget spændende at spille mod et VM-klart Danmark - en sportslig og spændende generalprøve, siger landstræner Janne Andersson om kampen, der spilles 2. juni i Stockholm - hvis altså Danmark møder op...

Udover Sverige spiller Danmarks ligalandshold i næste uge mod Jordan på træningslejren i Abu Dhabi.

Danmark møder Sverige i testkamp før VM i fodbold

Sverige undrer sig: Dansk afbud må ikke ske igen

Klippet du IKKE må misse: 57 sekunders fodbold-vanvid går verden rundt