Svensk stamspiller skadet og ude mod Danmark i EM-gyser

Sveriges landsholdsspiller Albin Ekdal går glip af de afgørende playoff-kampe mod Danmark om at komme til EM

Sveriges Albin Ekdal er blevet skadet og er derfor ikke med til de to playoff-kampe mod Danmark (Foto: AP).
Sveriges Albin Ekdal er blevet skadet og er derfor ikke med til de to playoff-kampe mod Danmark (Foto: AP).

Det danske fodboldlandshold skal op imod en svensk profil mindre i de afgørende playoff-kampe om at komme til EM i Frankrig.

Hamburger SV-midtbanespilleren Albin Ekdal, som blev ankelskadet i fredagens bundesligakamp mod Hoffenheim, er ude i de næste tre til fire måneder.

Det oplyser HSV søndag på sin hjemmeside, og diagnosen betyder, at Ekdal endegyldigt er dømt ude af de to landskampe mod Danmark 14. og 17. november.

Svenskere anlægger nyt græs til playoff-brag

Den 26-årige svenske landsholdsspiller, som skiftede fra Serie A-klubben Cagliari til HSV denne sommer, skal opereres i venstre ankel en af de kommende dage.

Ekdal blev udskiftet efter 64 minutter i fredagens 1-0-sejr ude mod Hoffenheim på grund af fodskaden, men fortalte efterfølgende, at skaden ikke virkede til at være så slem. Men det stemte ikke, viste weekendens lægeundersøgelser.

Ekdal kom ikke på banen i Sveriges seneste EM-kvalifikationskamp mod Moldova, men han var med i startopstillingen i de fem foregående EM-kvalifikationskampe.

Dansk landsholdsback ramt af knæskade før Sverige-brag

Søndag blev en anden svensk landsholdsspiller også skadet, da Sunderland vandt 3-0 hjemme over Newcastle.

I det 35. minut udgik Sunderland-angriberen Ola Toivonen haltende fra banen med en skade. Det er uklart, hvor slem skaden er.

Sverige indleder playoff-kampene på Friends Arena i Stockholm 14. november. Returkampen i Parken i København spilles 17. november.