Svensk stikpille til Danmark: Det sker aldrig her

Den svenske landsholdsspiller Albin Ekdal kan ikke forestille sig en lønkonflikt på det blågule landshold

Albin Ekdal stikker lidt til danskerne og mener, at der ikke er grund til at hente ekstra penge via landsholdet (Foto: AP)
Albin Ekdal stikker lidt til danskerne og mener, at der ikke er grund til at hente ekstra penge via landsholdet (Foto: AP)

Danmark slog i aftes USA 3-2 i Aarhus med Nicklas Bendtner som den store helt.

Det har skabt overskrifter ude i den store verden, men faktisk var det tæt på, at landsholdet slet ikke kom til at bestå af de bedste spillere.

Se også: Bendtner skaber overskrifter i hele verden

Løn-konflikten er også blevet observeret i Sverige, hvor Serie A-profilen Albin Ekdal ikke kan forestille sig noget lignende på det svenske landshold.

- Det tror jeg ikke. Personligt var jeg kommet her, selvom de kun skulle give mig nul kroner, siger Ekdal til Fotbollskanalen.

Se også: Spillerne sejrede i konflikten

Ekdal har det mærkeligt med, at danskerne ville have flere penge.

- Når det gælder landsholdet, lyder det lidt overraskende, for det føles som en stor ære, og noget man gør for landet og fodboldens skyld og for alle børn og unge, og ikke for at få de få ekstra penge i den bunke, man allerede har, siger Ekdal.

De danske landsholdsspillere og DBU fik løst konflikten i weekenden, og det endte med, at spillerne beholdt den kollektive lønordning, gik ned i løn, men til gengæld fik en bedre bonusordning.

Se også: Julie om Lorden's hattrick: Flot kamp, skat

25-årige Ekdal har spillet 13 A-landskampe for Sverige og har har repræsenteret Juventus, Siena, Bologna og nu Cagliari i Serie A.

Sverige forbereder sig lige nu til kampen fredag mod Moldavien.

Tirsdag gav spillerne lidt tilbage til det svenske folk, da nogle børn fik lov at træne med.

- Det var meget vellykket. Alle børn og unge var meget glade, og det var sjovt at se glæden, da vi kom. Selvom Zlatan ikke var med, så var de glade, siger Ekdal.

Zlatan Ibrahimovic var i stedet med i et arrangement kaldet 'Min store dag', mens andre spillere igen var på besøg på hospitaler.

Se her, hvordan Bendtner og co. bor:

26 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere