Svensk stjerne: Giv os Elkjær!

Her kan du læse, hvem manden med de 123 svenske landskampe ville overveje at hverve, hvis han skulle forstærke sit svenske landshold

Her kan du se Ekstra Bladets journalister vurdere, hvorfor Kim Källström peger på Elkjær
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Kim Källström fortrækker ikke en mine, da en svensk reporter spørger midtbane-generalen:

Hvilken dansk spiller ville du helst hverve til det svenske landshold? Svaret falder prompte:

- Preben Elkjær!

Almindelig moro rundt om den 33-årige veteran, der risikerer at spille sin sidste landskamp på hjemmebane lørdag aften efter hidtil imponerende 123 kampe i blåt og gult.

Og hvad ville der så ske, hvis man kunne stoppe Preben Elkjær ind i tidsmaskinen og tumble ham ind i et angreb sammen med alle tiders svenske angrebsstjerne? Preben Elkjær ville sikkert sige:

- Så må vi sende Zlatan ud på fløjen!

Landsholdet lukker ned i Helsingør

Ellers er den nuværende Grasshoppers-spiller ikke sådan at ryste efter en lang karriere især i fransk fodbold med afstikkere til Spartak Moskva og et halvt års udleje til Arsenal.

- Denne type kampe er altid 50/50. Den står mellem to hold, der havde andre og større forhåbninger om at komme direkte til EM fra grupperne, og nu er begge så havnet i et kval-spil, hvor trykket er hårdt på både danskere og os. Jeg tænker, at dem, der kan håndtere deres nerver bedst og præstere bedst i sit spil under pres, også vil lykkes, siger Kim Källström på tirsdagens svenske pressetræf i det imponerende Friends Arena.

- Så er der marginalerne, som vi ikke har haft med os på det sidste, og vi håber selvfølgelig, at det vender nu, siger han fortrøstningsfuld.

Tænker du på, det måske kan være din sidste landskamp på hjemmebane?

- Nej, det pres har jeg overhovedet ikke inde over. Jeg tænker kun på at vinde og komme til EM i Frankrig, siger manden, der i weekenden måtte lade sig udskifte med et maveonde – men garanterer, at han er kommet sig og er helt frisk til indsats lørdag fra kl. 20.45.

Kjær klar til EM-brag: Konens fødsel blev sat i gang

Han bliver spurgt, hvad han synes om det danske hold, der jo – i hvert fald tidligere – havde det med at kalde sig ’nordens brassere’:

- Danskerne har mange dygtige spillere, holdet spiller en ganske udpræget 4-3-3, kan lide shortpassing og er et bra lag - men ingenting, vi ikke kan slå.

Risikerer Sverige at være for afhængigt af Zlatan?

- Nej, det tror jeg ikke. Jo bedre spillere på banen - desto bedre for os. Det er klart, det er en stor fordel for os at have en af verdens bedste forwards på banen. Vi vil selvfølgelig forsøge at have et bra spil, men jo mere, Zlatan kan røre bolden oppe i deres straffeområde, desto bedre er det for os. Det er klart en del af vores taktik at få bolden så hurtigt op til ham som muligt, siger Kim Källström.

Så meget tjener alle landsholdsstjernerne

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+