Svensk stjerne peger på Elkjær: Her er danskerens reaktion

Kim Källström så gerne, at Preben Elkjær havde svensk pas, men danskeren slår fast, at Sverige allerede er godt besat i angrebet

I Ekstra Bladets studie blev det tirsdag vurderet, hvorfor Kim Källström peger på Elkjær

Selv om det er 25 år siden, han stillede støvlerne på hylden, er Preben Elkjærs evner på en fodboldbane ingenlunde blevet glemt. Hverken herhjemme eller hos Danmarks kommende playoff-modstandere fra Sverige.

For selv om de på den anden side af Øresund råder over Zlatan Ibrahimovic i angrebet, betyder det ikke, at der ikke er plads til et andet skandinavisk ikon, der ved, hvor målet står.

I hvert fald ikke hvis man - som Ekstra Bladet - spøger svenskernes midtbane-general Kim Källström, hvilken dansker, han helst ser på sit eget landshold.

- Preben Elkjær, lød det omgående fra den 33-årige profil.

Ikke overraskende bliver det valg belønnet med en positiv reaktion hos Preben Elkjær, da den tidligere Verona-topscorer bliver gjort bekendt med bemærkningen.

- Det er et klogt valg. Det er da fint, at han vælger mig. Så er der da én, som kender mig i Sverige, siger Elkjær i humoristisk tone.

Svensk stjerne: Giv os Elkjær!
Umiddelbart synes svenskerne dog ikke at mangle kompetente profiler i angrebet, hvor Zlatan Ibrahimovic traditionen tro sidder tungt på den ene af pladserne i front.

Han blev svenskernes topscorer i EM-kvalifikationen med otte mål og har selvfølgelig været et af de helt store samtaleemner forud for de to playoff-kampe i Stockholm og København.

Omtalen af PSG-stjernen har nærmest været mere omfattende end snakken om det svenske landshold som helhed. Og der har endda været diskussion omkring, hvorvidt Ibrahimovics status går ud over de andre svenskere på mandskabet - og på den led måske endda svækker Danmarks modstander i sidste ende.

Landsholdet lukker ned i Helsingør

Kim Källström så gerne, at Preben Elkjær havde svensk pas. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Kim Källström så gerne, at Preben Elkjær havde svensk pas. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Altid plads
Den opfattelse deles dog ikke af Preben Elkjær, der kun har godt at sige om den karismatiske angriber, som netop har taget prisen som årets svenske spiller for tiende gang i karrieren.

- Der er altid plads til gode spillere, og der er ingen tvivl om, at Zlatan Ibrahimovic er en god spiller. Jeg kan overhovedet ikke sige noget dårligt om ham. Jeg er ikke i tvivl om, at alle gerne ville have ham med på deres hold, siger Elkjær til Ekstra Bladet.

- Man er selvfølgelig lidt afhængig af, at han præsterer godt, men dermed ikke sagt, at der ikke er andre, som kan spille fodbold, for det kan de selvfølgelig godt.

- Men han er en stor personlighed, og så er meget af holdets fokus selvfølgelig også rettet mod ham. Det har jo også virket, og som hold spiller man jo på sine styrker. Og der er jo altid nogle på et hold, der er mere afgørende end andre, lyder det fra Elkjær.

Den nuværende ekspert på TV3 Sport drager tilmed paralleller mellem svenskernes trumfkort og to af de allerstørste stjerner fra øverste hylde i europæisk klubfodbold.

- Man kan sammenligne det med Cristiano Ronaldo og Lionel Messi. Bolden bliver jo altid spillet til dem. Selv om Real Madrid og FC Barcelona også har andre store stjerner, er fokus på de to spillere. Hvis du har så dygtige spillere, prøver du at sætte dem i scene, siger Elkjær.

Så meget tjener alle landsholdsstjernerne

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt