Svenske spillere i ekstase: Angreb tv-studie og barberede håret

De svenske landsholdsspillere havde svært ved at styre begejstringen efter triumfen mod Italien

Andreas Granqvist lod lokkerne falde efter samlet sejr over Italien. Video: Mikael Lustigs Instagram

Sverige blev mandag aften klar til deres 12. VM-slutrunde efter en samlet sejr over Italien.

Vores svenske naboer har ikke været med i det fine selskab siden 2006 og missede altså både slutrunden i Sydafrika i 2010 og Brasilien i 2014. Derfor var glæden da også til at få øje på efter kampen. Både hos spillere, fans og ikke mindst medier.

Spillerne fejrede sejren noget utraditionelt ved at storme ud mod svensk Kanal 5's interimistiske studie på sidelinien og overfalde vært og eksperter ført an af en mildest talt overstadig Mikael Lustig, der til daglig slår sine folder i skotske Celtic.

Fejringen var faktisk en opfølgning på en episode i Parken i 2015, da Sverige slog Danmark i playoff til EM. Her lavede spillerne en lignende scene, hvor de omfavnede den helt store helt Zlatan Ibrahimovic, da han blev interviewet i studiet. I denne omgang var det landstræner Janne Andersson, der var i færd med at svare på tv-værtens spørgsmål, da spillerne 'angreb' studiet.

- Vi blev tvunget til det. Det er deres egen skyld. Vi gjorde også sådan i Danmark, da Zlatan stod der, og i dag var det Jannes tur, lød den kryptiske forklaring med et smil fra anfører Andreas Granqvist.

Da først spillerne kom ned i omklædningsrummet fortsatte de specielle fejringsritualer. Og her var netop Andreas Granqvist i centrum, da han måtte lade hårpragten falde til en barbermaskine. Det kan du se i tv-klippet øverst i denne artikel.

Hyldes af medier
De svenske medier lod også euforien få frit spil efter den VM-givende nulløsning på San Siro i Milano. I en kommentar skriver Aftonbladets Simon Bank eksempelvis:

- Der findes meget mere at drømme om. Jeg kan bare ikke komme på noget lige nu. Det var en hel spillergenerations helt store aften. Jeg har lige været nede på San Siros græs og se voksne mænd græde, som de aldrig før har grædt i deres karriere, lyder det fra Simon Bank.

Også den anden svenske avis Kvällsposten slår sejren stort op under overskriften 'Svenske Helte', og de benytter desuden også lejligheden til at citere både danske, tyske og hollandske aviser for deres rosende ord til svenskerne efter sensationen mod Italien.

Sverige blev med kvalifikationen det 29. land, der er klar til VM-slutrunden næste sommer i Rusland. Tirsdag aften afgøres det, om Danmark eller Irland gør dem selskab. Derudover skal der findes en vinder af opgørene mellem Peru-New Zealand og Honduras-Australien, før samtlige 32 hold er kvalificeret.

29 lande er VM-klar

Følgende lande er kvalificeret til VM: (bemærk dog, at der er tvivl om et af de kvalificerede lande - læs om det i artiklen, vi anbefaler herunder)

Fra Afrika:

* Tunesien.

* Marokko.

* Nigeria.

* Egypten.

* Senegal.

Fra Asien:

* Iran.

* Japan.

* Saudi-Arabien.

* Sydkorea.

Fra Europa:

* Rusland (vært).

* Belgien.

* Polen.

* Tyskland.

* England.

* Spanien.

* Island.

* Serbien.

* Frankrig.

* Portugal.

* Schweiz.

* Kroatien.

* Sverige.

Fra Nord- og Centralamerika:

* Mexico.

* Costa Rica.

* Panama.

Fra Sydamerika:

* Brasilien.

* Uruguay.

* Argentina.

* Colombia.

Andrea Barzagli (siddende) er en af dem, der stopper på det italienske landshold. Foto: AP Landsholdsfodbold - 14. nov. 2017 - kl. 07:34 Efter VM-fiasko: Italienske stjerner stopper

Italiensk nedtur - svensk triumf. Foto: AP Landsholdsfodbold - 14. nov. 2017 - kl. 07:55 Italienske medier går i sort: Det er apokalypsen!

- Pengene får man ikke hos DBU, det kan jeg godt afsløre. Jeg taber penge, når jeg er afsted, griner Per Thøstesen, der er landsholdskok af ren kærlighed. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Per er landsholdets madchef: Ukrainsk kok ville stikke mig i maven med kniv

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen