Annonce:
Annonce:

Sverige vil spille kampen: 'UEFA har andre planer'

Det er endnu uvist, hvad konsekvenserne bliver af den aflyste kamp mellem Sverige og Danmark. Men i landsholdslejren håber man på, at kampen kan blive spillet om

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

For 10 år siden blev Danmark taberdømt i en kamp mod Sverige, da Christian Poulsen gav svenskeren Markus Rosenberg en mavepuster, og kampen blev afbrudt, da dommeren blev overfaldet af en vildfarende roligan.

Et scenarie der nu godt 10 år senere potentielt kan udspille sig igen.

Efter at DBU valgte at trække Danmark fra kampen mod Sverige i fredags, står det danske kvindelandshold nu over for en straf. Hvad det bliver er endnu uvist. Bliver kampen spillet om? Bliver Danmark taberdømt? Bliver Danmark udelukket fra international fodbold?

I løbet af den kommende måned skal bestyrelsen i UEFA vurdere, hvad konsekvensen skal være.

Men hvis det står til de to involverede lande, skal kampen spilles om.

Annonce:

Det er endnu ikke en officiel udmelding fra det svenske fodboldforbund, men på det sociale medie Twitter skriver en del svenske landsholdsspillere nu, at de er villige til at spille kampen på et andet tidspunkt og krydser fingre for, at UEFA kigger mildt mod Danmark.

Den svenske målmand Hedvig Lindahl skriver, at hvis UEFA endnu ikke har besluttet sig for, hvad der skal ske med Danmark, så er hun villig til at spille kampen.

I nogenlunde samme vendinger taler hendes kollega Magdalena Eriksson.

Det er selvfølgelig også kommet det danske landshold for øre. Under slidte og primitive forhold i Kroatien, render de i øjeblikket rundt og håber på det bedste.

- Det er ren og skær ønsketænkning. De svenske spillere støtter os og vil gerne spille kampen, og hvis det kan være med til at påvirke dommen, er det da rart, siger Theresa Nielsen til Ekstra Bladet.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

På trods af at det er følelser og ikke fornuft, der giver de danske spillere forhåbninger om dette, besidder de alle en form for realitetsans. Nadia Nadim er i hvert fald godt klar over, at det virker meget usandsynligt, at kampen bliver spillet om.

Annonce:

- Selvfølgelig kan de sige de ting, men det er ikke dem, der kommer til at afgøre det. Der tror jeg dog, at UEFA har andre planer, mener hun.

Nadia Nadim var en af de landsholdsspillere, som pressen havde mulighed for at snakke med. Foto: Lars Poulsen
Nadia Nadim var en af de landsholdsspillere, som pressen havde mulighed for at snakke med. Foto: Lars Poulsen

Sanne Troelsgaard, Pernille Harder og Stina Lykke havde alle fået besked på, at de ikke måtte tale med pressen forud for kampen mod Kroatien. De skulle have ro.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: