Sviatchenko fokuserer på en enkelt plads

Mens Jannik Vestergaard har spillet lidt på midtbanen i Werder Bremen, og Andreas Christensen tidligere har spillet højre back og defensiv midtbane, er Erik Sviatchenko udelukkende central forsvarsspiller

Erik Sviatchenko fokuserer på en enkelt plads på landsholdet (Foto: PA)
Erik Sviatchenko fokuserer på en enkelt plads på landsholdet (Foto: PA)

Den danske landsholdsspiller Erik Sviatchenko skiftede i januar fra FC Midtjylland til de skotske mestre fra Celtic FC, hvor den 24-årige Viborg-fødte forsvarsspiller skal hæve sit niveau og komme endnu tættere på det danske landshold.

Sviatchenko, der mandag aften blev kåret til Årets Superligaspiller ved Danish Football Awards, er i denne omgang med Åge Hareides landshold, hvor han er en af seks centrale forsvarsspillere i truppen. Seks centrale forsvarsspillere er meget, når der formentlig kun er to pladser i startopstillingen at spille om. Så kan Sviatchenko spiller andre positioner, skulle landstræneren ønske det?

- Jeg vil helt sikkert prøve at se, om jeg kan opfinde mig selv som sekser eller højre back. Ej, jeg tror, det vigtigste er, at jeg fokuserer på min position, hvor jeg er bedst. I det centrale forsvar. Er der brug for, at jeg spiller andre positioner, stiller jeg mig til rådighed, men jeg tvivler på, det sker, siger Erik Sviatchenko til tipsbladet.dk og forklarer:

Landsholdsfodbold - 21. mar. 2016 - kl. 21:48 Endelig vandt han: Schmeichel årets spiller

- Der er andre, der er med i truppen, som spiller lidt mere naturligt på højre back eller som sekser. 'AC' (Andreas Christensen, red.) kan spille sekser og højre back, og Vestergaard (Jannik, red.) har spillet lidt som sekser i Tyskland. Så det er nok mere naturligt for nogle af dem på de positioner, siger han.

At den danske landstræner vælger at udtage hele seks centrale forsvarsspillere, siger noget om talentmassen på netop denne position, mener den tidligere FC Midtjyland-forsvarsspiller.

- Det er et udslag for, at der er mange dygtige forsvarsspillere med dansk pas. Det er også et udslag af, at den nye landstræner ser folk an. Hvad det betyder, og hvem der kommer til at spille er jeg ganske rolig omkring. Jeg er kommer her igen for at give den gas, spille og vise mig frem som de andre spillere. Jeg ved, at de her konkurrenter er dygtige, og det er kun positivt, at der er så mange om buddet, siger Erik Sviatchenko.

Sviatchenko har i øvrigt fået et blåt øje, efter han fik et blåt øje, da Celtic vandt med 1-0 over Kilmarnock for tre dage siden. Det skete, da Sviatchenko sammen med holdkammeraterne fejrede Tom Rogic' sejrsmål i dommerens tillægstid. Sådan er fodbold også.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere