Sviner barnlige Ronaldo: En forkælet og dårlig taber

Cristiano Ronaldos kritik af Island, og hans opførsel efter kampen, hvor han ikke ville give hånd, møder hård kritik verden over

TV: Her er der analyse af Ronaldos grimme ord om Island og kampen generelt
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

- De scorede et mål på to chancer. De bare forsvarede, forsvarede og forsvarede. Det er derfor, de ikke bliver til noget større. Og da kampen var ovre, der fejrede de det, som om de havde vundet EM. Det var helt utroligt. Det er at have små ambitioner, og derfor kommer de ikke til at opnå noget, sagde Ronaldo i nat efter Portugals skuffende 1-1-resultat mod Island.

Men Ronaldos frustrerede kommentar falder ikke i god jord ude i den store fodboldverdenen. I The Guardian går skribenten Andy Hunter hårdt til Ronaldo.

- Cristiano Ronaldo reagerede på en oplivende aften for fodbolden med med al den gnavenhed og smålighed, man normalt ser hos et forkælet barn, skriver Hunter.

- Selv i en lille nations største øjeblik i fodboldhistorien forlanger Ronaldo at få opmærksomhenden, så det var befriende, at han var delvis skyldig i at Island leverede en bemærkelsesværdig præstation, skriver han.

Ronaldos hån i nat: Island troede, de havde vundet EM

På Twitter bliver Ronaldo også svinet til fra diverse journalister og eksperter.

- Ronaldo viser, at han ikke er en sportsmand, men en forkælet og dårlig taber, skriver Daily Mail-kronikøren Gerry Hassan.

- Bitter og patetisk tale fra Ronaldo. Ikke deres fejl, at du ikke slog til og dårligt missede din eneste chancer, lyder der fra ESPN-journalisten Miguel Delaney.

Også Sam Tighe fra CNN og Bleacher Report finder Ronaldos opførsel mærkelig.

- At Ronaldo beskylder folk for at overfejre, det lyder meget morsomt for mig, skriver han og henviser uden tvivl til de utallige gange, Ronaldo har smidt trøjen i diverse jubelscener.

En af gangene var tidligere på sæsonen, da Real Madrid vandt på Camp Nou i en ligakamp, og det får profilen Messi10stats til at grine ad Ronaldo.

- Ronaldo: 'Island jublede som vandt de EM'. Og du jublede som vandt du The Treble efter at have slået Barcelona, skriver de om billedet, hvor Ronaldo står i underbukser med resten af holdet efter en sejr, der viste sig uden betydning.

 

Også i Danmark er der kritik af Ronaldo. Asger Hedegaard Boye, der blandt andet skriver i Jyllands-Posten, kalder Ronaldos citat for 'Dagens dummeste', mens Jesper Grønkjær også er chokeret.

- Jeg kan næsten ikke tro, at dette er blevet sagt...Virker for oplagt, skriver Grønkjær.

Hos ESPN har de regnet ud, at Island måske har god grund til at juble, for de er i sandhed en miniput i forhold til Cristiano Ronaldo. Ronaldo har således 133 gange så mange Twitter-følgere som Island har indbyggere.

Det er også udregnet, at Islands trup til sammen har en værdi af 177 millioner kroner, mens Ronaldo alene er 748 millioner kroner værd og Portugals trup yderligere det dobbelte.

Og så er det regnet ud, at Ronaldo i karrieren har scoret 545 gange, mens det islandske landshold i deres fodboldhistorie står noteret for 478 mål, så Islands jubel over resultatet må siges at være forståelig.

Ronaldo ærgrer sig over Islands mål (Foto: AP)
Ronaldo ærgrer sig over Islands mål (Foto: AP)
 

Hos Island er man heller ikke glade for Ronaldos kritik.

- Han er bare en dårlig taber, lyder det fra den tidligere AGF-spiller Kari Arnason ifølge goal.com.

- Han ville ikke tabte kampen, og hvad forventede han? At vi skulle spille som Barcelona? Han går rundt og smider sig, siger Arnason.

- Vi var den klare underdog, og sådan spillede vi, men vi var uheldige med ikke at vinde kampen, siger Arnason.

Efter kampen opdagede islandske journalister, at Ronaldo ikke ville give hånd til de islandske spillere.

- Det er så barnligt. Typisk. Inden kampen troede de, at de ville 5-0, og så bliver det uafgjort, og de kan end ikke give hånden, siger Arnason til Expressen.

Også Birkir Saevarsson opdagede Ronaldos manglende hånd.

- Han var irriteret, men jeg forstår ham. De har meget pres på sig for at tage alle tre point mod lille Island. De bliver irriterede, når det ikke lykkes, siger Saeversson.

Den portugisiske landstræner Fernando Santos er også blevet spurgt til Ronaldos opførsel, hvor han ikke gav hånd, men i stedet gik direkte i omklædningsrummet.

- Jeg så ikke, om det var sådan, men spillerne takkede det portugisiske publikum, som var fantastisk. Jeg tror ikke, at det er sandt, siger Santos ifølge Aftonbladet.

Ifølge Skysports-reporteren Guillem Balague, så er Ronaldo slet ikke samme type som tidligere.

- Jeg undrer mig over, om folk stadig tror, at han er en wingtype, der kan drible og lave magi. Han har ikke benene til at løbe fra forsvaret mere, siger Balague til BBC og bakkes op af den tidligere landsholdsspiller Chris Waddle.

- For at få det bedste ud af Ronaldo, så skal han spille som 9'er. Når han spiller som mod Island med ryggen til mål, så er han ikke effektiv, siger Waddle om angriberen, der står noteret for både 10 og 11 afslutninger i kampen, men kun to ramte mål.

Portugal spiller lørdag mod Østrig, mens Island skal op mod Ungarn.

Cristiano Ronaldo taler lige med dommerne efter kampen mod Island (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo taler lige med dommerne efter kampen mod Island (Foto: AP)

'Mirakelmageren' bag Islands succes vil hade denne overskrift

Selvsikker Ronaldo: Jeg er den bedste spiller de sidste 20 år

Ronaldo afslører ny Qureshi-løgn: Her er hans svar

Her afgør Ronaldo Champions League-finalen:

Ronaldo mistede en rekord i går og var tæt på at slå en anden af sine egne:

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+