Sviner Danmark: Har kun tre spillere - før havde de et hold

Landsholdet er ikke så stærkt, som da jeg var der, forklarer Peter Løvenkrands til skotske medier før aftenens landskamp

Danmarks landshold er ikke så stærkt, som da Peter Løvenkrands spillede for holdet, mener han (Foto: Lars Poulsen)
Danmarks landshold er ikke så stærkt, som da Peter Løvenkrands spillede for holdet, mener han (Foto: Lars Poulsen)

Danmark spiller i aften klokken 21.00 testkamp mod Skotland i Glasgow. Skotske medier har hevet fat i Peter Løvenkrands, der spillede i Rangers fra 2000 til 2006 og har 22 landskampe fra 2002 til 2010.

Hverken Skotland eller Danmark er med til sommerens EM-slutrunde, der ellers er udvidet til 24 hold.

- Der har været stor skuffelse i Danmark, for man kunne se klasseforskellen mellem Danmark og Sverige i playoff, og det plejer ikke at være på den måde, siger Løvenkrands til The Evening Times.

- Vi havde alle forventet at kvalificere os efter at have set gruppen. Det var en gruppe, hvor vi definitivt skulle have kvalificeret os fra, men vi smed det væk ved at spille to gange uafgjort mod Albanien, og det var ikke sket med det hold, vi havde for tre-fire år siden, siger Løvenkrands.

Peter Løvenkrands i Rangers-trøjen (Foto: AP)
Peter Løvenkrands i Rangers-trøjen (Foto: AP)
 

- Der er ikke samme kvalitet. Schmeichel har været fantastisk for Leicester og også landsholdet, mens Christian Eriksen har haft svært ved at gøre det lige så godt som for Tottenham, siger Løvenkrands.

- Jeg tror, at det skyldes forskellen på spillerne, han har omkring sig i Tottenham i forhold til landsholdet, siger Løvenkrands.

- Simon Kjær gør det også godt i Fenerbahce, så vi har spillere, men kun tre eller fire, hvor vi før havde et helt hold, siger Løvenkrands.

- Da jeg var der, der kunne jeg ikke komme på holdet, fordi vi havde spillere, der præsterede for topklubberne i Europa, siger Løvenkrands.

Det var spillere som Martin Jørgensen, Jesper Grønkjær, Dennis Rommedahl, Jon Dahl Tomasson og Ebbe Sand, der holdt Løvenkrands' antal af landskampe nede.

Den nu 36-årige Løvenkrands stoppede karrieren i sommeren 2014 i Birmingham efter også at have spillet i Newcastle og Schalke.

Se også: Peter Løvenkrands stopper karrieren - vil lave tv

Se også: Ja, ja, Åge – det ser sgu godt ud!

Her scorer Løvenkrands i Premier League:

129 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere