Annonce:
Annonce:

Tabt for landsholdet? Afrikanere vil kapre dansk Premier League-stjerne

Nigerias landstræner har sendt en af sine assistenter til England for at charme Philip Billing til at stille op for landet

Billing med mål for Danmark. Forhåbentlig bliver det ved sådan. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Billing med mål for Danmark. Forhåbentlig bliver det ved sådan. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Allerede i foråret kom der historier frem om, at Premier League-spilleren Philip Billing var havnet i et tovtrækkeri.

For selvom midtbanespilleren havde sin opvækst i Esbjerg, så er der også mulighed for at stille op for Nigeria, da hans forældre kommer derfra.

Mellemnavnet Anyanwu er knyttet til Igbo-folket i det sydøstlige Nigeria, men trøjen har indtil nu været rød og hvid. Huddersfield-spilleren har ni U-landskampe på kontoen, men ingen A-landskampe. Derfor er han fortsat i spil til at tage valget mellem Danmark og Nigeria.

Nu har Nigerias landstræner, Gernot Rohr, offentligt fortalt, at han har haft en assistent i England, hvor han har talt med Billing om at vælge Super Eagles frem for de danske farver.

- En af mine assistenter var i England så ham og talte med ham. Der er god kontakt, siger han blandt andet til CSN i Lagos.

Annonce:

- Men de skal være meget motiverede og begejstrede for at spille for os. Vi vil ikke presse dem. Vi kan finde spillere til alle pladser.

Siden Rohr overtog holdet har han overtalt tre spillere, der havde mulighed for at vælge mellem to lande, til at gå med grønblusede: Torinos Ola Aina, Benficas Tyronne Ebuehi og Brian Idowu fra Lokomotiv Moskva.

Foto: AP
Foto: AP
 

Den 22-årige Premier League-spiller har været med til at føre Huddersfield op i den bedste række og har imponeret meget undervejs.

Senest sørgede han som bedste mand på banen for, at holdet hev en sejr mod Wolverhampton, hvilket han høstede mange roser for.

Billing har dog længe været overset og fik først sent en indkaldelse til at være med på de danske U-landshold.

Han var heller ikke på kontrakt i Esbjerg, da en britisk talentspejder i 2012 ved et tilfælde kom til at overvære en U17-kamp mellem Esbjerg og AaB. Det var dét, der førte til en prøvetræning og senere kontrakten i Huddersfield. Læs mere her

Et af de vigtigste mål i karrieren: Exceptionelle Eriksen storhyldet

Hårde beskyldninger mod storklub: Det skete 500.000 gange

Topklubber i vanvittig kamp: Ti mål og rødt kort

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: