Tidligere Brøndby-assistent bliver U21-landstræner

Albert Capellas og Steffen Højer udgør den nye trænerduo på det danske U21-landshold

Den tidligere Brøndby-assistenttræner Albert Capellas bliver ny træner for det danske U21-landshold.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på et pressemøde. Spanieren afløser Niels Frederiksen, der er blevet ansat som cheftræner i Brøndby.

- Jeg er meget glad for at vende tilbage til dansk fodbold. Jeg havde tidligere en fantastisk tid i Brøndby, siger Capellas på pressemødet.

- Jeg er stolt over at skulle træne det danske U21-landshold, der er et af de bedste hold i Europa og har været det i et årti.

- Vi ser frem til at samarbejde med de danske klubber og trænere for at dele vores viden og vores fodboldidéer, så vi sammen kan udvikle dansk fodbold.

- Det hele handler om at udvikle dansk fodbold, siger den nye danske U21-landstræner.

Steffen Højer, der i begyndelsen af juni blev fyret som cheftræner i 1. divisionsklubben Viborg, bliver Capellas' assistent.

Artiklen fortsætter under billedet...

Albert Capellas og Steffen Højer præsenteres som nyt trænerteam for U21-landsholdet. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix.
Albert Capellas og Steffen Højer præsenteres som nyt trænerteam for U21-landsholdet. Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix.

På onsdagens pressemøde blev det også offentliggjort, at DBU opruster i staben omkring U21-landsholdet.

Assistenttræner Højer ansættes på fuld tid på holdet, der desuden får tilknyttet en fast analytiker og en fysisk træner.

Capellas var assistenttræner i Brøndby fra sommeren 2014 til udgangen af 2015. Derefter var han U17-træner i klubben i et halvt år.

Capellas har en fortid på Barcelonas ungdomsakademi, La Masia, og har desuden været forbi klubber som Vitesse, Maccabi Tel Aviv og Borussia Dortmund som assistent.

48-årige Niels Frederiksen er netop stoppet som træner for U21-landsholdet efter fire år på posten.

Frederiksens sidste opgave var U21-EM, som Danmark røg ud af søndag aften. Danmark skulle i sidste gruppekamp besejre Serbien med tre mål og håbe på lidt hjælp for at gå videre, men det danske mandskab røg ud efter gruppespillet.

Allerede inden U21-EM blev det offentliggjort, at Niels Frederiksen var Brøndbys valg som ny cheftræner.

Capellas er første udenlandske U21-landstræner

Spanieren Albert Capellas er den første udenlandske U21-landstræner for Danmark. Se listen over hans forgængere i jobbet tilbage til Richard Møller Nielsen her:

* 2015-2019: Niels Frederiksen.

* 2013-2015: Jess Thorup.

* 2011-2013: Morten Wieghorst.

* 2006-2011: Keld Bordinggaard.

* 2000-2006: Flemming Serritslev.

* 1992-1999: Jan B. Poulsen.

* 1989-1992: Viggo Jensen.

* 1980-1989: Richard Møller Nielsen.

Kilder: DBU og Transfermarkt.

Patrick Olsen går fra 3. bedste række til AaB. Foto: AaB. AaB Rykkede ned i 3. bedste række: Nu får han kontrakt med AaB

Andreas Skov Olsen er på ønskelisten i real Sociedad, men en ung, talentfuld nordmand, Martin Ødegaard, kan overhale ham. For 20-årige Ødegaard er også på ønskelisten hos den spanske midterklub. Foto: Lars Poulsen. Spansk fodbold Transfer-drama: Real Madrid-spiller kan blokere for FCN-komet

Ståle Solbakken skal have løst sin målmandskabale. Foto: Philip Davali FC København Ståle bekræfter: De vil have vores spiller

I Dynamo Dresden stiftede den tidligere Brøndby-forsvarer Dario Dumic (th.) bekendtskab med nogle særdeles fanatiske fans. Foto: Dennis Hetzschold/imago/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tidligere Brøndby-spillers møde med vilde fans: - De kom ud af ingenting

4 kommentarer
Vis kommentarer