Tidligere Brøndby-profil dropper Danmark

Dario Dumic erkender, at vejen til det danske landshold er for lang. Han håber i stedet at hans succes i hollandsk fodbold får landstræneren fra Bosnien-Hercegovina til at udtage ham

- Det er både mit hjerte og min hjerne, der trækker mig til den side, siger Dario Dumic om sit landsholdsvalg. Han har droppet tanken om det danske landshold og håber i stedet at blive udtaget til det bosniske (Foto: Philip Davali)
- Det er både mit hjerte og min hjerne, der trækker mig til den side, siger Dario Dumic om sit landsholdsvalg. Han har droppet tanken om det danske landshold og håber i stedet at blive udtaget til det bosniske (Foto: Philip Davali)

Den tidligere Brøndby-spiller Dario Dumic drømmer som de fleste andre fodboldspillere om landsholdet. Men det er ikke det danske.

Dumic har droppet Danmark, og han håber i stedet at blive udtaget til det bosniske landshold.

Den 24-årige forsvarsspiller har stor succes i sin hollandske klub NEC Nijmegen, men der er så mange dygtige midterforsvarere med dansk pas, at Dumic ikke er inde i landstræner Åge Hareides overvejelser og næppe kommer det.

Se også: Brøndby får under en million for Dumic

I stedet håber han, at han er i tankerne hos Mehmed Bazdarevic, der er landstræner for Bosnien-Hercegovina.

- Mit ultimative mål er at spille for dem, men om det lykkes, må tiden vise. Jeg er opvokset i Danmark, men født i et andet land og har ikke glemt, hvor jeg kommer fra.

- Så det er både mit hjerte og min hjerne, der trækker mig til den side, siger Dario Dumic til Ekstra Bladet.

Se også: Overleveren Dumic: Fra borgerkrig til Brøndby

Han blev født i Sarajevo i det daværende Jugoslavien, men hans familie flygtede til Danmark, da han var helt lille.

Han har dog stadig en stærk tilknytning til Bosnien-Hercegovina, og hans præstationer er da også blevet bemærket i det lille land på Balkan.

- Jeg var i kontakt med den bosniske landstræner, da jeg spillede i Brøndby. Han sagde, at de fulgte mig, så det er selvfølgelig positivt. 

- Jeg håber på en udtagelse, men har fuld fokus på min klub, siger Dumic, der i vinter skiftede Brøndby ud med et ophold i den hollandske Æresdivision. 

Han skiftede til NEC Nijmegen på en lejeaftale frem til sommer, men den aftale er allerede blevet skiftet ud med en permanent kontrakt frem til sommeren 2019.

Se også: Sagde nej tak til Danmark: Nu får Mor kæmpe skulderklap

Dumic er startet inde i de seneste ti kampe i træk i sin nye klub og har imponeret i det hollandske.

- Det er gået rigtigt godt. Jeg er faldet super godt ind på holdet og trives både på banen og uden for. Det har været overraskende let at falde ind i det hele, så nu er det bare om at beholde fokus og arbejde stenhårdt. 

- Jeg er supertilfreds, siger Dumic.

NEC Nijmegen, der som nyoprykker ligger nummer ni i Æresdivisionen, tabte i sidste weekend 1-0 ude til ADO Den Haag.

Ugen før fik Dumic og co. overraskende point i Amsterdam, da det blev til 2-2 mod det nuværende førerhold Ajax.

Hør Dario Dumic fortælle om familiens flugt til Danmark:

***

De valgte også et andet land

Winston Reid har succes i Premier League-klubben West Ham (Foto: AP)
Winston Reid har succes i Premier League-klubben West Ham (Foto: AP)

Winston Reid, New Zealand

Den 27-årige stærke West Ham-forsvarer kom til Danmark fra New Zealand, da han var ti og fik dansk statsborgerskab i 2006.

Han fik succes i FC Midtjylland og på det danske U21-landshold og var en spiller, som Morten Olsen i det tidligere forår 2010 overvejede at hive på A-landsholdet. Det skete dog ikke, og Winston Reid valgte derfor at repræsentere New Zealand og var med til VM i 2010 i Sydafrika for sit fødeland.

Han blev solgt til West Ham efter en flot slutrunde, hvor han faktisk scorede i New Zealands åbningskamp. Han har siden været anfører for sit land.

Den nuværende FCK-målmand Robin Olsen har valgt Sverige frem for Danmark (Foto: Lars Poulsen)
Den nuværende FCK-målmand Robin Olsen har valgt Sverige frem for Danmark (Foto: Lars Poulsen)

Robin Olsen, Sverige

Den tårnhøje FCK-målmand gjorde for nogle sæsoner siden opmærksom på sig selv i Malmø. Han vandt det svenske mesterskab med Malmö FF og var med til at kvalificere den skånske klub til Champions League.

Da begge hans forældre er danske, kunne han have valgt rødt og hvidt frem for gult og blåt. Landsholdets målmandstræner Lars Høgh var i efteråret 2014 på en overtalelsestur til Malmø, men Olsen valgte Sverige, da han mente, at chancerne for spilletid var større der.

Han har fået tre landskampe for de blågule og sad på bænken, da Sverige slog Danmark i playoff-kampen til EM. 

FCK's Youssef Toutouh fulgte sit hjerte og valgte Marokko (Foto: Ole Steen)
FCK's Youssef Toutouh fulgte sit hjerte og valgte Marokko (Foto: Ole Steen)

Youssef Toutouh, Marokko

FCK’eren fortalte tidligere på året, at han ’har valgt at følge sit hjerte’ og ønsker at tørne ud for Marokko.

Den tidligere marokkanske landstræner Zaki var tilbage i december i København, hvor han mødtes med Toutouh og fortalte om sine planer med ham.

Den 23-årige midtbanespiller, hvis forældre begge er fra Marokko, var overbevist, da Zaki tog hjem, men siden har landstræneren mistet sit job, og Toutouh har været skadet.

Han var derfor ikke med, da Hervé Renard udtog truppen til kvalifikationskampene mod Kap Verde senere på måneden.

FCN's lille driblekonge Emre Mor står over for sin debut på det tyrkiske U21-landshold (Foto: René Schütze)
FCN's lille driblekonge Emre Mor står over for sin debut på det tyrkiske U21-landshold (Foto: René Schütze)

Emre Mor, Tyrkiet

18-årige Emre Mor er et af Superligaens største talenter, men FC Nordsjælland-dribleren kommer ikke til at tørne ud for det danske landshold.

Han har spillet masser af kampe i rødt og hvidt, men fremover bliver det Tyrkiet, som får glæde af Mor, der tilbage i februar bekendte sin beslutning. Den tyrkiske landstræner Fatih Terim har personligt været i kontakt med angriberen med de tyrkiske rødder og overbevist ham.

Emre Mor er netop blevet udtaget til det tyrkiske U21-landshold og får efter alt at dømme sin tyrkiske debut, når U21-holdet 29. marts møder Slovakiet i en EM-kvalifikationskamp.

52 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere