Annonce:
Annonce:

Til kamp mod kæmpesejre i kvindefodbold

UEFA vil gøre kvindelandsholdenes kvalifikationsturneringer mere jævnbyrdige efter en stribe kæmpesejre

Signe Bruun (nummer 29) har scoret ti gange i tre kampe og er topscorer i den europæiske del af VM-kvalifikationen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Signe Bruun (nummer 29) har scoret ti gange i tre kampe og er topscorer i den europæiske del af VM-kvalifikationen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

To gange 8-0, 7-0 og 5-1.

Danmarks kvindelandshold har med fire sejre og en målscore på 28-1 fået en overbevisende start på VM-kvalifikationen, og det samme har flere hold i de andre grupper.

Spanien har eksempelvis tre sejre og en målscore på 23-0, England har fire sejre og en målscore på 32-0, og Frankrig har fire sejre og en målscore på 29-2.

Tendensen med store niveauforskelle er uholdbar, erkender chefen for kvindefodbold i Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA), Nadine Kessler, der varsler ændringer og forbedringer.

- Vi tager et grundigt kig på det og laver ikke bare en hurtig løsning, for kvalifikationsfasen er stadig vigtig. Det betyder ikke, at vi skal have nøjagtigt samme format, som vi ser hos mændene nu, siger Kessler til AP.

Billedet med mange kæmpesejre var lidt det samme i den seneste EM-kvalifikation. Her fik Danmark eksempelvis 28 af 30 mulige point og havde en målscore på 48-1 efter blandt andet to 8-0-sejre samt 14-0 over Georgien.

England har åbnet sin VM-kvalifikation med to 10-0-sejre, en 8-0-sejr og en 4-0-sejr, og det er langtfra optimal matchning, mener den engelske landstræner, Sarina Wiegman.

- Man vil selvfølgelig gerne udvikle kvindefodbolden i hele verden, men lige nu er kvalitetsforskellene enorme, og det er ikke særligt konkurrencedygtigt, når man vinder 8-0.

- Det er ikke godt for spillet, hvis vi har for mange 8-0-sejre eller lignende, siger Wiegman til AP.

UEFA har tidligere lavet indledende kvalifikationsfaser for de mindre gode nationer i kvindefodbolden, men det bliver formentligt ikke den fremtidige løsning, fastslår Nadine Kessler.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: