Annonce:
Annonce:

Tilbud fra Brøndby og Bayern: Nu stopper Morten Olsen trænerkarrieren

Morten Olsen har taget et valg. Han vil ikke længere arbejde med fodbold døgnet rundt, og derfor er han færdig som toptræner

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Landsholdsfodbold

Det er ved at være halvandet år siden, at Morten Olsen stoppede som dansk landstræner efter mere end 15 år i jobbet.

Nu fortæller 67-årige Morten Olsen, at han stopper som fodboldtræner.

- Jeg ser for mig, hvordan tilværelsen for mig og min kone ville være, og så er det, at jeg siger, at det nok er slut, siger Morten Olsen til DR.

- Det handler om at afveje de to ting: Hvad har jeg til gode i elitefodbold, hvor jeg har været i 50 år? Og hvad har jeg så til gode i mit resterende liv i forhold til interesser, venner og kone? Balancen tipper over imod det sidste, siger Olsen.

På landsholdet sluttede det med playoff-kampene mod Sverige, og herefter følte Olsen sig så fodboldtræt, at han ikke så fodbold i fire måneder.

20317034.jpg 

Olsen revser DBU: I opførte jer uacceptabelt

Morten Olsen glæder sig til at se ny struktur

Annonce:

Nu skal interessen for motorcykler og også konen plejes.

- Jeg vil gerne lave alle de ting, jeg ikke har nået tidligere. Og så har jeg har en kone, der gennem 30 år har accepteret mit liv og haft mange ensomme stunder. Derfor kommer jeg ikke til at arbejde med fodbold døgnet rundt igen. Det skylder jeg hende, siger Olsen.

- Derfor er min karriere som træner højst sandsynligt slut. Det er ikke en definitiv udmelding, for det kan være der pludselig kommer en spændende mulighed, hvor det kan lade sig gøre. Men ligegyldigt, hvilket trænerjob man får, vil det være døgnet rundt, og i mit tilfælde ville der ikke være plads til andet. Og så er det, jeg siger: Hvad har jeg til gode? Jeg har været dér før, siger Olsen.

Annonce:

- Jeg har fået tilbud fra alle topklubber i Bundesligaen. Alle. Også Bayern München. Den mest glædelige oplevelse, jeg har haft som træner har været, at alle de klubber, jeg blev fyret fra, har givet mig tilbud om vende tilbage. Brøndby har prøvet, FC Köln har prøvet to-tre gange, og det samme har Ajax, siger Olsen.

49658210.jpg 

For 14 dage siden fik Morten Olsen mulighed for at komme til en klub midt i en sæson, og hvis han havde været 10 år yngre, så havde han sagt ja straks, men han vil ikke flytte igen.

Heller ikke jobbet i Anderlecht var interessant nok, selvom han ikke skulle flytte. Olsen kan ikke se sig selv arbejde som træner døgnet rundt længere.

Morten Olsen var træner i Brøndby fra 1989 til 1992, og han kom til FC Köln fra 1993 til 1995, inden han blev Ajax-træner fra 1997 til 1998. Derefter fulgte mere end 15 år som dansk landstræner.

Som aktiv spillede Olsen for B1901, Cercle Brügge, Racing White, Anderlect og FC Köln, mens det blev til hele 102 landskampe frem til 1989.

Her er de 25 mest magtfulde i dansk fodbold

Kæmpeportræt af danskerklubben Ajax: Fra stjernestunder til forræderi og karrierestop

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Tidslinje: Morten Olsen

Skørt: Morten Olsens hund ødelagde skifte til storklub:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Det er en alvorlig situation, siger Mette
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: