Tog bindet med hjem: Sådan gemmer han det

- Jeg havde slet ikke i mine vildeste drømme forestillet mig, at året skulle slutte som anfører for landsholdet, siger Mathias Zanka Jørgensen

Mathias Zanka Jørgensen sluttede 2018 på toppen - som anfører. Foto: Lars Poulsen.
Mathias Zanka Jørgensen sluttede 2018 på toppen - som anfører. Foto: Lars Poulsen.

AARHUS (Ekstra Bladet): Da 2018 begyndte var Mathias Zanka Jørgensen marginalspiller og reserve på landsholdet. Da året sluttede stod han helt på toppen.

Huddersfield-spilleren fik chancen fra start under VM mod Frankrig, greb den og så sig siden ikke tilbage.

Han har i sandhed leveret varen og kronede indsatsen som anfører i anden halvleg mod Irland, da Christian Eriksen forlod banen i pausen.

- Det havde jeg slet ikke forestillet mig. Men jeg fik jo også ’kun’ bindet, fordi Kasper Schmeichel og Simon Kjær var ude, mens Christian Eriksen blev skiftet ud, siger Mathias Zanka Jørgensen.

Han tog anførerbindet med hjem som et evigt minde om den oplevelse, han havde haft i Aarhus, hvor 0-0 opgøret blev lige til glemmebogen.

- Jeg har prøvet det før at være anfører (i FCK, red.). Men det var kun i drømmene jeg troede det ville ske på landsholdet.

- Jeg har taget anførerbindet med og skal have rammet det ind. Det er jo rart at have noget at fortælle børnene om en dag, siger han med et skævt smil.

 Mathias Zanka Jørgensen har spillede alle syv seneste landskampe, hvor han har markeret sig som en profil, der også i 2019 ligner en fast makker til anfører Simon Kjær.

Nu venter nogle fridage for Zanka i København. Han har karantæne i weekenden og skal først møde i Huddersfield igen på lørdag.

Landstræner Åge Hareide var ærgerlig over, at Danmark ikke kunne besejre Irland, men han glædede sig samtidig over 2018. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Hareide efter 0-0 for femte gang i år: Vi skal være stolte!

Yussuf Poulsen havde ikke sin bedste landskamp mod Irland. Foto: Lars Poulsen Landsholdsfodbold Yussuf ringere end alle andre danskere

 

26 kommentarer
Vis kommentarer