Kunne Niels Frederiksen bestemme, så han formentlig gerne, at SønderjyskE fastholdt sin placering i top tre.
For manden, der har ansvaret for det første mandlige danske fodbold-landshold ved et OL i 24 år (kvinderne var med i 1996), får dermed lettere ved at udtage sin trup.
SønderjyskE er nemlig blandt de få Superliga-klubber, som ikke har spillere, der presser sig på til OL-landsholdet.
Alt peger mod, at spillere fra de Superliga-klubber, der kvalificerer sig til Europa, ikke bliver stillet til rådighed.
Det bekræftes fra flere sider i dansk fodbolds magtelite.
U21-landstræner er tilfreds med OL-seedning
Siden efteråret har debatten omkring sammensætningen af OL-landsholdet raset, men efter en periode med skarpe meldinger i offentligheden er debatten nu trukket inden døre - og et nationalt kompromis er undervejs.
- Jeg synes forhandlingerne skrider konstruktivt frem ad, og jeg er sikker på, at vi ender med en løsning, som tager hensyn til både de danske Superliga-klubber og landsholdet, siger sportsdirektør Claus Steinlein til Ekstra Bladet.
FC Midtjylland har både Pione Sisto og Patrick Banggaard i spil til det danske landshold, ligesom Kristoffer Olsson er i spil til det svenske. OL-landstræner Niels Frederiksen var tidligere på året ude med et forslag til at flytte Superliga-runder for at tilgodese OL, hvilket var ved at få forhandlingerne til at gå i hårdknude.
Derfor var det vigtigt, at DBU's formand, Jesper Møller, kort tid efter i sin skriftlige beretning på repræsentantskabsmødet lagde alle tilløb til konfrontation ned.
- Der har allerede været en intens debat om, hvem der kan blive udtaget til holdet, da OL finder sted samtidig med Superligaens opstart og kvalifikationen til Champions League og Europa League.
DBU's bestyrelse har drøftet sagen og har den holdning, at hensynet til klubberne, turneringen og de vigtige kvalifikationskampe til de europæiske turneringer vægter højest, så klubberne ikke er forpligtet til at frigive spillerne til det danske OLhold.
Vi håber fortsat på et rigtigt godt OL-hold, skrev Jesper Møller således.
Og den klare melding har givet arbejdsro.
OL uden Superliga-spillere: Superliga-runde bliver ikke rykket
Ny model
Derfor peger alt lige nu mod, at Superliga-klubberne snart fremlægger en model for DBU, hvor de fire klubber, der indløser billetter til Europa, ikke er forpligtede til at stille spillere til rådighed. Dermed er det ikke udelukket, at eksempelvis Christoffer Remmer og Danny Amankwaa kommer med, hvis FC København vurderer, at de kan undvære dem.
Bortset fra det er der frit slag for Niels Frederiksen blandt klubberne i Superligaen.
Dog er der visse vetomuligheder - eksempelvis kan Brøndby godt vælge at spærre Frederik Rønnow, hvis han bliver udpeget som en af de tre spillere, der kan udtages, selv om de er født efter 1. janaur 1993. Klubberne har nemlig aftalt, at Niels Frederiksen ikke kan låne klubbernes førstemålmand til OL, medmindre klubberne frivilligt afgiver dem.
Landstrænerens dilemma: Vælger ikke sit eget OL-hold
Divisionsforeningen har som modvægt til svækkelsen af flere hold planlagt at matche holdene i Superligaen til at afspejle det. Således vil hold, der ikke har spillere ved OL, blive programsat mod hinanden i perioden.
OL-landsholdet skal bestå af spillere, der er født efter 1. januar 1993, og da FIFA har kokset i sin planlægning, er OL-perioden 4.-20. august, hvor turneringen afvikles, ikke blevet noteret i den internationale kamp-kalender.
Og det betyder, at der afvikles Superliga-runder under OL, og samtidig ligger de vigtige playoffkampe til CL og EL fra 16. august - kampe der potentielt kan sikre danske klubber 50-150 mio. OL-lodtrækning: DR1 kl. 15.30.
Landsholdsanfører: Vi vil alle spille OL
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.