Tragisk stime: Femte dødsfald rammer VM-helte

Endnu en spiller fra Nigeria VM-yndlinge fra 1994 er død, og der er tale om anføreren, der var landstræner ved VM 2014

Anføreren fra VM 1994, der var landstræner ved VM 2014 er død onsdag morgen (Foto: All Over Press)
Anføreren fra VM 1994, der var landstræner ved VM 2014 er død onsdag morgen (Foto: All Over Press)

Husker du Nigeria ved VM 1994? Så husker du måske også afrikanernes anfører, Stephen Keshi.

Nu er den nigerianske VM-legende død i en alder af blot 54 år, og det skete tidligt onsdag morgen i Benin City.

- Han var slet ikke syg og har aldrig vist tegn på sygdom, men han kom sig aldrig over sin kones død, siger et familiemedlem til The Cable.

Keshis 35-årige kone døde i december efter længere tids kamp med cancer. Keshi efterlader sig fire børn og sin mor.

I en officiel meddelelse fra familien lyder det.

- Siden hendes død har Keshi været i sorg. Han kom tilbage til Nigeria for at være sammen med hende. Han havde planlagt at flyve tilbage onsdag, men han fik et hjerteanfald og har fundet hvile, lyder det.

Stephen Keshi vandt African Cup of Nations i 2013 og dermed blev han den anden i historien til at vinde både som spiller og træner (Foto: AP)
Stephen Keshi vandt African Cup of Nations i 2013 og dermed blev han den anden i historien til at vinde både som spiller og træner (Foto: AP)
 

Fra det nigerianske VM-hold i 1994, der tog hele verden med storm og var et seriøst bud på Afrikas første verdensmestre, der er nu hele fem spillere døde. Udover Keshi er også Uche Okafor, Thompson Oliha, Rashidi Yekini og Wilfred Agbonavbare afgået ved døden, selvom det altså blot er 22 år siden.

I 2011 blev Keshi landstræner for Nigeria og førte landet til VM-slutrunden i Brasilien i 2014, hvor man røg ud i 1/8-finalen til Frankrig, og så trak Keshi sig, men blev alligevel hængende frem til sommeren 2015.

Forinden havde han ført Nigeria til sejr i det afrikanske mesterskaber i 2013, og han blev dermed den anden i historien til at vinde både som træner og spiller. Kun Egyptens Mahmoud El-Gohary har præsteret tilsvarende.

Som spiller debuterede han for Nigeria helt tilbage i 1982 og var på landsholdet til og med VM 1994 - de fleste af kampene som anfører.

Ved VM 1994 fik Nigeria deres internationale gennembrud, men røg ud i 1/8-finalen mod de senere sølvvindere fra Italien. Med to minutter igen var Nigeria ellers på vej i kvartfinalen, men så udlignede Roberto Baggio, og han afgjorde også kampen i forlænget spilletid.

Ved VM 1998 fire år senere, hvor Danmark sendte Nigeria ud, der var Keshi blevet for gammel og spillede kun klubfodbold, mens Sunday Oliseh og Taribo West styrede landsholdet.

På klubplan nåede Keshi at spille i Belgien og Frankrig for klubber som Lokeren, Anderlecht og Strasbourg, og han fik tilnavnet 'Big Boss' for sine lederegenskaber.

Det seneste år har han ikke haft noget trænerjob, men så sent som sidste uge blev han rygtet til landstrænerjobbet i Sydafrika og var også i spil til trænerjobbet i Orlando Pirates.

Patrick Ekeng bæres op på en båre og køres siden på hospitalet. Men hans liv står ikke til at redde. (Foto: AP) Intl. fodbold Landsholdsspiller faldt om: Dødsårsagen er nu fundet

En fan fik hjertestop i pausen af opgøret mellem Dortmund og Mainz - og stod desværre ikke til at redde. (Foto: AP) Tysk fodbold Dødsfald overskygger Dortmund-sejr

Tysk fodbold Tragedie: Bendtners holdkammerat omkommet i bilulykke

Stephen Keshi har senest været landstræner for Nigeria (Foto: AP)
Stephen Keshi har senest været landstræner for Nigeria (Foto: AP)

Tidligere på året døde en anden helt fra VM94:
Trifon Ivanov i VM-kvartfinalen 1994, der blev vundet mod Tyskland (Foto: All Over Press) Landsholdsfodbold Blev kun 50 år: VM 94-helt er død

15 kommentarer
Vis kommentarer