Travl Åge trodser rygsmerter: Her er vores VM-målsætning

I et stort interview med Tipsbladet går Åge Hareide i dybden med forberedelserne til VM og løfter sløret for målsætningen ved VM i Rusland

Målsætningen for Hareide er at guide Danmark videre fra gruppespillet. Foto: Lars Poulsen
Målsætningen for Hareide er at guide Danmark videre fra gruppespillet. Foto: Lars Poulsen

Om 148 dage spiller Danmark første puljekamp ved VM mod Peru på Mordovia Arena i provinsbyen Saransk.

Og landstræner Åge Hareide er, rygskade eller ej, i fuld gang med forberedelser og overvejelser om truppen og de tre modstandere ved slutrunden.

Landstræneren fortæller, at man sætter særligt fokus på de tre modstandere i puljen, hvilket blandt andet førte til aftalen med svenske Benny Lennartsson, der er en af flere folk, der skal holde øje med Peru, Australien og Frankrigs forberedelser.

- Vi sætter fokus på Peru og har scouts fra nu af på Peru, Australien og Frankrig, som så kommer med data og informationer, vi kan bruge i vores forberedelser. Lige nu tænker jeg primært på Peru i mine forberedelser og vil indsamle alle informationer om det, de kan tænkes at komme med mod os, siger Åge Hareide til Tipsbladet.

I interviewet med Tipsbladet fortæller Hareide også, at målsætningen bliver at komme videre fra puljen, og at man derfor holder øje med de to puljer, man kan løbe ind i i en ottendedelsfinale. Det betyder forhøjet opmærksomhed om Rusland, Egypten, Uruguay og Saudi Arabien fra den ene pulje og en af VM-forhåndsfavoritterne Argentina, der meget vel kan være Danmarks modstander i en ottendedelsfinale, hvis argentinerne klarer dynamitpuljen med Kroatien, Nigeria og Island.

Åge Hareide har allerede nu sendt scouts til Peru, Frankrig og Australien. Foto: Lars Poulsen
Åge Hareide har allerede nu sendt scouts til Peru, Frankrig og Australien. Foto: Lars Poulsen

- Vores målsætning bliver at komme videre fra gruppen. Det er det mål, vi har tænkt os at sætte for slutrunden. Og vi holder øje med, hvad der sker i gruppen med Rusland og gruppen med Argentina. Hvis vi når en ottendedelsfinale, og det er jo det, vi vil sigte efter, så skal vi på ingen måde gå uforberedt ind til den kamp. Så de hold kommer vi også til at følge, siger Åge Hareide, der er optimistisk forud for de kommende fire måneder, der venter indtil udtagelsen af VM-truppen.

- Vi håber, spillerne fortsætter deres udvikling i 2018, og at de præsterer stabilt. Det ser godt ud for os med mange, der spiller fast. Og så har de en god alder, der giver os grund til at tro, at vi kan bygge et stærkt hold op til om to år. Der er slutrunden i Rusland vigtig, for det giver os tid til at arbejde med holdet, som vi ellers ikke ville have haft, siger Åge Hareide.

Læs hele interviewet i Tipsbladet, hvor du også får gennemgangen af de 50 spillere, der har størst chance for at komme med Danmark til VM i Rusland.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil her.

Det får du også i Tipsbladet

  • Interview med Åge Hareide om den danske VM-optakt
  • Overblik: Tipsbladet rangerer 50 danske VM-kandidater
  • Interview med skadede Mads Albæk i kriseramte Kaiserslautern
  • Interview med Brøndby IF's forsvarsspiller Paulus Arajuuri
  • VM-land: Sydkorea
  • Portræt: Genopstandne Thomas Vermaelen
  • Transferoverblik
  • Carlsens Corner
  • Spiltips
  • Resultater

Scorer drømmemål mod Real M - men på landsholdet duer han ikke

Blandt verdens 100 bedste: Tre danskere på fornem spansk liste

Superliga-svensker sænker Danmark - én presser sig ind i VM-varmen

Telefonsamtalen der ændrede Åge Hareides liv