Tre overraskelser: Her er Hareides første landsholdstrup

Åge Hareide har udtaget sin første trup som dansk landstræner

Her er Åge Hareides første landsholdstrup

Torsdag 24. marts står Åge Hareide for første gang i spidsen for det danske landshold, når Island kommer på besøg på MCH Arena i Herning til en testkamp, og fem dage efter venter Skotland på udebane i Glasgow.

Her til eftermiddag har Hareide udtaget sin første trup som landstræner.

- Jeg kan ikke sige så meget om, hvad jeg har talt med spillere om. Jeg har talt med Daniel Agger, som jeg håber at have ham med mod Island, selvom han har haft skadesproblemer, siger Hareide.

- Der er flere spillere, der kan spille flere pladser. Skal vi skifte taktik, så er det vigtigt. Vi skal have fleksibilitet på holdet, siger Hareide.

Der blev ikke plads til Pione Sisto, der er på U21-landsholdet, mens heller ikke succespillerne Thomas Enevoldsen, Rasmus Würtz og Nicolaj Thomsen fra AaB kom med, ligesom Viktor Fischer, Simon Poulsen og Peter Ankersen er ude.

Til gengæld er der plads til Frederik Rønnow for første gang, mens også den tidligere AaB'er Henrik Dalsgaard, der har succes i Belgien, kan debutere, ligesom den tidligere Esbjerg-back Jonas Knudsen fra Ipswich også var en overraskelse.

Se også: Værsgo Åge: Drop Bendtner - her er din startopstilling

TRUPPEN
Kasper Schmeichel, Leicester
Jonas Lössl, Guingamp
Frederik Rønnow, Brøndby

Henrik Dalsgaard, Zulte Waregem
Daniel Agger, Brøndby
Simon Kjær, Fenerbahce
Jores Okore, Aston Villa
Andreas Christensen, Gladbach
Jannik Vestergaard, Werder Bremen
Erik Sviatchenko, Celtic
Riza Durmisi, Brøndby
Daniel Wass, Celta
Jonas Knudsen, Ipswich

Thomas Delaney, FC København
Michael Krohn-Dehli, Sevilla
William Kvist, FC København
Pierre-Emile Højbjerg, Schalke 04
Christian Eriksen, Tottenham
Lasse Schöne, Ajax
Lasse Vibe, Brentford
Nicolai Jørgensen, FC København
Yussuf Poulsen, Leipzig
Martin Braithwaite, Toulouse

Hvem synes du, der burde været udtaget? KLIK HER for en liste med 100 spillere, der KUNNE Være udtaget

- Det er kampene, jeg ser frem til. Jeg ser frem til at møde de bedste danske spillere på træningsbanen. Jeg har rejst rundt og brugt tiden på at se Superliga, og jeg har været i udlandet og se kampe. Jeg har talt med centrale spillere om det at være landsholdsspillere, siger Hareide.

- Superligaen er lige startet, så mange af spillerne er baseret på spillerne fra udlandet. Jeg vil se tingene an mod Island og Skotland, men også kampene i Japan, og vi får en kamp mod Liechtenstein inden kamp mod Armenien.

Efter kampene mod Island og Skotland venter i juni kampe mod to af Bosnien, Bulgarien og Japan i den japanske traditionsturnering Kirin Cup.

Auri Skarbalius er ny cheftræner i Brøndby, og Troels Bech forklarer, hvorfor han bliver større succes end sidste gang (Foto: brondby.com) Superligaen - 9. mar. 2016 - kl. 12:28 Auri ville ikke være chef: Derfor er han bedre end sidst

Åge Hareide er klar med sin første trup (Foto: Philip Davali)
Åge Hareide er klar med sin første trup (Foto: Philip Davali)

Se også: Glæd jer, Danmark: Det bliver kæmpe stort i kejserlandet

Danmarks landshold spiller til sommer stor turnering i Japan (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold - 22. jan. 2016 - kl. 13:05 Snydt for EM: Danmark spiller stor turnering mod tabere

Over for TV2 News forklarede Hareide efterfølgende, hvorfor Nicklas Bendtner havde meldt afbud.

- Vi havde en samtale Nicklas og jeg, og vi var enige. Nicklas vil meget gerne spille for Danmark, men det er ikke smart, når du ikke spiller. Jeg håber meget, at han kommer i form, så vi kan bruge ham til efteråret, siger Hareide.

- Jeg håber, at han skifter, så vi kan se ham i den danske trøje igen, siger Hareide, der i stedet pegede på andre som målscorere.

- Nicolai Jørgensen, Yussuf Poulsen har mål i sig, og det har Lasse Vibe også, ved jeg fra min tid i Sverige, siger Hareide.

- Alle taler om, at vi kan ikke lave mål, men det må vi arbejde med. Når vi erobrer bolden, så skal vi hurtigt fremad, siger Hareide.

- Vibe kender jeg fra Sverige, og Schøne har gjort det godt i Ajax, hvor Jon Dahl har set ham, siger Hareide.

Bendtners fravalg blev tidligere forklaret således

- Efter en god og konstruktiv samtale med Åge Hareides, er vi sammen kommet frem til at jeg ikke deltager i de kommende landsholdskampe. En måned uden spilletid og en meget svær situation for mig i Wolfsburg, har gjort at jeg i samarbejde med Åge har valgt at melde afbud, lød det fra Bendtner tidligere på dagen.

Først til efteråret spiller Danmark den første tællende kamp, når Armenien 4. september kommer til København for at spille første kamp i kvalifikationen frem mod VM 2018.

Ekstra Bladets sportchef giver en analyse af den nye trup. Hør mere her

Se også: Hareide vrager Bendtner

Åge Hareide har udtaget sin første landsholdstrup (Foto: Philip Davali)
Åge Hareide har udtaget sin første landsholdstrup (Foto: Philip Davali)
 

Se også: Hvem skal på landsholdet? Her er Danmarks 100 bedste spillere

Det vidste du ikke om Åge Hareide:

1 af 2 Åge Hareide har udtaget sin første landsholdstrup (Foto: Philip Davali)
2 af 2 Åge Hareide har udtaget sin første landsholdstrup (Foto: Philip Davali)
128 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere